VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA ARILARIN EN BÜYÜK DÜŞMANI “ARI KENESİ”

5 Ocak 2023

......................................................

Bolu’nun Seben ilçesinde arı yetiştiricilerinin ve arıların en büyük düşmanlarından biri olan "varroa" zararlısına karşı ilaçlama çalışması yapıldı.

Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Seben ilçesinde, arı yetiştiricilerinin kovanları ilaçlandı. Halk arasında bilinen adıyla ‘Arı kenesi’, arıların kanlarını emerek yaşam sürelerinin kısalmasına ve bal veriminin düşmesine neden oluyor. Arı Yetiştiricileri Birliği, arıların kovanında yavru bulunmadığı aylarda ‘Varroa’ zararlısına karşı mücadelesini sürdürdü. Arı kovanlarının tek tek oksalik asit buharlaştırma yöntemi ile ilaçlandığı Seben ilçesine Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“KOLONİNİN SÖNMESİNE KADAR VARABİLECEK SONUÇLAR DOĞURMAKTADIR”

Varroa’nın arı kolonisinin sönmesine kadar sonuçlar doğurabileceğini ifade eden İl Müdürü İzzet Murat; "Bal arılarının en önemli paraziti olan Varroa paraziti arı kenesi de diyebiliriz, bal arıların hemolenfini emerek koloninin zayıflamasına, ileri aşamalarda ise diğer hastalıklara karşı daha duyarlı hale gelmesine ve koloninin sönmesine kadar varabilecek sonuçlar doğurmaktadır” dedi.

“MÜCADELE FAALİYETLERİ YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

3 yıldır ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Murat, “Bu zararlı ile mücadele de birliğimiz tarafından, oksalik asit buharlaştırma yöntemi uygulanmaktadır. Arılarda varroa zararlısına karşı 3 yıldır birliğimiz tarafından kovanda yavrunun olmadığı kış döneminde üreticilerimizin talepleri doğrultusunda mücadele faaliyetleri yürütülmektedir.  Bolu genelinde ilaçlama faaliyetlerini yürüten birliğimize çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Koruyucu önlemler ile olası sonuçların her zaman bir adım önünde yer alırız. Üreten Bolu'muzun üreten üreticilerine kolaylıklar ve bereketli kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.