VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

4 BİN AİLEYE 2 BİN LİRA YARDIM

3 Ocak 2023

..............................................................

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla Türkiye’de önemli adımlar atan Bolu Belediyesi, 4 bin aileye her ay 2 bin TL destek yapacağı proje sonuçlandı. Ocak ayından itibaren her ay belirlenen miktar ailelerin hesaplarına yatırılacak.

Bolu Belediyesi 4 bin aileye her ay 2 bin TL yardım yapacağı “Aile Sigortası” projesi ile ilgili başvurularını tamamladı. Zor günlerde ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürecek dev projeden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler, 15 Kasım 2022 tarihine kadar Bolu Belediyesi’ne başvurularını yaptı. Başvuru yapan aileler İçişleri Bakanlığı’nın veri tabanı kullanılarak ihtiyaç sahibi olup olmadıkları tespit edildi.  Ocak ayından itibaren aylık 2 bin TL’lik yardımlar, kısıtlayıcı bir durum olmadığı takdirde hanedeki “kadın” bireyin banka hesabına yatırılacak.

BAŞKAN ÖZCAN, “BELEDİYECİLİK AYNI ZAMANDA İNSANA DOKUNMAKTIR”

Göreve geldiği günden itibaren ilke edindiği ‘sosyal belediyecilik’ anlayışı doğrultusunda Bolu’daki ihtiyaç sahiplerinin her koşulda yanında olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı açıklamada, “Gerçekten çok büyük ekonomik sıkıntı yaşıyoruz. Olaya artık siyasi bakmıyorum. Net olarak söylüyorum. Vatandaşlarımızın şu ana kadar marketten, pazardan alışveriş yaparken bu kadar daraldığı, sıkıştığı olmadı. Resmi enflasyon yüzde 80. Bazı araştırma şirketlerine baktığımızda yüzde 150’yi de görebiliyoruz. TL’nin değeri kalmadı. Yardıma ihtiyacı olan insan sayısı da doğal olarak arttı. Kriterlere uygun davranıyoruz. Buradaki değerlendirme de daha önce olduğu gibi adil şekilde yapılacak. Neden ismine ‘Aile Sigortası’ diyoruz? Yoksulluk maaşı, ihtiyaç maaşı… Hoş değil bu isimler. Yardım alanı da rencide etmemek lazım. O nedenle bu ismi tercih ettik. Bizler, yardım isteyeni geri çevirmiyoruz. Belediyecilik sadece yol yapmak, kaldırım yapmak değildir. İnsana dokunmaktır” dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.