VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MENGEN'İN KADERİNİ MHP BELİRLEYECEK

31 Aralık 2022

.................................................................................

Bolu’nun Mengen ilçesi Belediye Başkanı Turhan Bulut’un 2023 seçimleri için istifa etmesi halinde yeni başkanın seçileceği belediye meclisinde MHP’li üye Suat Hayri Keskin’in oyu ilçenin kaderini belirleyecek.

Bolu’da, yaklaşan 2023 Genel Seçimleri nedeniyle siyasi partilerde milletvekili aday adayları çalışmalara başladı. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nde Tanju Özcan’sız geçecek ilk milletvekilliği seçimleri için 1. sırayı almak isteyen adaylar hem ilde hem de CHP Genel Merkezi’nde temaslarını sürdürüyor. Türkiye’nin geleceğinin şekilleneceği seçim olarak görülen 2023 Genel Seçimleri’nde aday olmayı düşünen belediye başkanlarının tutumları aynı zamanda birçok ilçenin de kaderini belirleyecek.

TURHAN BULUT ADAY MI?

Uzun yıllar CHP Bolu Milletvekili olarak TBMM’de bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ilk kez katılmayacağı seçimde CHP’de aday adayı bolluğu yaşanması bekleniyor. Aday adaylarının bir kısmı kamuoyunda açıklamalarda bulurken büyük bir çoğunluk ise adaylıklarını açıklamak için yeni yılla birlikte seçim atmosferine girilmesini bekliyor. CHP’den milletvekili aday adayı olması beklenenler arasında Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut da yer alıyor. 30 Mart 2014 yılında yapılan seçimlerde CHP’den Mengen Belediye Başkanı seçilerek göreve başlayan Bulut, 2019 yılında yapılan seçimleri de kazanarak başkanlıkta ikinci dönemini yaşıyor.

4 AK PARTİ, 4 CHP, 1 MHP

Turhan Bulut’un milletvekili aday adaylığı için istifa etmesi durumunda yeni başkan belediye meclis üyeleri tarafından seçilecek. Mengen Belediye Meclisi’nin 4 AK Parti, 4 CHP ve 1 MHP’li üyeden oluşması nedeniyle ilçenin kaderi MHP’li üye Suat Hayri Keskin’in vereceği oyla belli olacak.

Öte yandan, CHP’den belediye meclis üyesi seçildikten sonra Turhan Bulut ile yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle istifa ederek AK Parti’ye geçen meclis üyesi Vural Turan’ın da Cumhur İttifakı tarafından kalıp kalmayacağı merak ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.