VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"TÜRKİYE'DE BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENİYOR"

30 Aralık 2022

........................................................................

Afyonkarahisar’da düzenlenen ‘Depremle yaşamak’ konulu seminerde konuşan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Türkiye’de büyük bir deprem bekleniyor, özellikle Marmara Bölgesi’nde. Doğu Anadolu fayı ve Ege fayı da kırılmaya başladı" dedi.

"DOĞU ANADOLU VE EGE FAYI KIRILMAYA BAŞLADI"

Seminer öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Moriwaki, Türkiye’nin de Japonya gibi deprem ülkesi olduğunu söyledi. Deprem için öncelikle hazır olmanın gerektiğine dikkati çeken Moriwaki, eğitimin önemli olduğunu vurguladı. Moriwaki, "Türkiye'de Japonya gibi bir deprem ülkesi. Depreme hazır olmak çok önemli. Tüm kurumların ve insanların hazır olması gerekir. Türkiye’de büyük bir deprem bekleniyor, özellikle Marmara Bölgesi’nde. Doğu Anadolu fayı ve Ege fayı da kırılmaya başladı" dedi.

"TÜRKİYE'DE BİNALARIN YÜZDE 60'I KAÇAK"

Afyonkarahisar’ın en tehlikeli bölgede kıpkırmızı olduğunu ifade eden Moriwaki, "2-3 kez 6’nın üzerinde deprem yaşadı. Dünyadaki depremlerin yüzde 20’si Japonya’da gerçekleşiyor. Japonya, çok büyük depremler yaşadı. Japonya’da insanlar bunları yaşadığı için tam hazır oluyor. Türkiye’deki binaların yüzde 60'ı kaçak. Yönetmelik çok iyi artık, Türkiye Japonya'dan daha katı. Ama ona rağmen bunu takip etmiyor herkes. Onun için sıkıntı burası. Bunu çözmek lazım" diye konuştu.

2 yorum yapılmış
  • DepArSisTr
    30 Aralık 2022 • 07:50
    gitsin japonyada atıp tutsun. japonlara da bi hal oldu. elde veri yok ölçüm yok analiz yok, deprem olacağına dair hiç bi anomali yok önüne gelen atıp tutuyor arkadaş. Marmara da nede İstanbulda öyle büyük deprem falan yok, belki oda olursa anca güney marmara denizi ve karasalda anca 4.9 a kadar. DepArSisTr
  • Atmaziyaaaa
    31 Aralık 2022 • 17:13
    Kandilli rasatanesinden galiba DepArsistr ölçüm yeri şiddeti hepsini bildigine göre kahin yada …
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.