VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KARTAL BOLU’DA FOTOĞRAFLANDI

29 Aralık 2022

..................................................

Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde nesli tükenmekte olan Ak Kuyruklu Kartal, fotoğraf tutkunu tarafından fotoğraflandı.

Ak Kuyruklu Kartal, Avrupa’nın en büyük kartalı olarak biliniyor. 3 metreye kadar kanat açıklığına sahip olabilen Ak Kuyruklu Kartal, Türkiye’nin nesli tükenme tehlikesinde olan kuşlarından.  Nadir görüldüğü bilinen Ak Kuyruklu Kartal, Bolu’nun Kıbrıscık ilçesi yakınlarında fotoğraflandı. Deniz, göl, orman ve dağlık alanlarda yaşadığı belirtilen Ak Kuyruklu Kartal’ın Kıbrsıcık’ta görüntülenmesi heyecana neden oldu. Ak Kuyruklu Kartal’ın fotoğrafı, Tarım ve Orman Bakanlığında kamu çalışanı olan ve 8 senedir doğa ve kuş fotoğrafları çeken Orhan Eroğlu tarafından çekildi.

“BİZİ OLDUKÇA HEYECANLANDIRDI”

Heyecanlandıklarını belirten Eroğlu, “Ülkemizde az bulunan ve Bolu Kıbrıscık yakınlarında yaşamını sürdüren Kızıl Akbabayı görüntülemek için doğa fotoğrafçısı Sayın Ali Şenel’den konum bilgisi alarak arkadaşım Murat Bulut ile Ankara’dan yola çıktık. Kıbrıscık yakınlarında Kızıl Akbabayı göremesek de Ak Kuyruklu Kartalın varlığı bizi oldukça heyecanlandırdı çünkü ülkemizde sadece 11 çifti yaşamını sürdürmektedir” dedi.

“EN BÜYÜK MİRASIMIZ DOĞADIR”

Eroğlu, doğaya sahip çıkılması gerektiğini de vurgulayarak, “Doğal Yaşam alanları Kuzey Avrupa ve Kuzey Asya olup besin çeşitleri balık, kuş, leş ve küçük memelilerdir. Cennet vatanımızın en ücra köşelerinde dahi nice güzel canlı varlıklar yaşamını sürdürmektedir lütfen doğamızı kirletmeyelim gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız doğadır” ifadelerini kullandı.(EÖ-

 

  • NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KARTAL BOLU’DA FOTOĞRAFLANDI
  • NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KARTAL BOLU’DA FOTOĞRAFLANDI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.