VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CHP'Lİ AHMET KURT "ÇOCUKLAR YATAĞA AÇ GİRMEYECEK"

28 Aralık 2022

............................................................

CHP Bolu milletvekili aday adayı Ahmet Kurt, ülkede yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle emeklilerin verilen az oranda zamla açlığa terk edildiğini vurgulayarak, emekli maaşlarının en az asgari ücret kadar olması gerektiğini söyledi.

Hükümetin emeklilere verdiği zam oranlarının yetersiz olduğuna dikkat çeken CHP Bolu Milletvekili aday adayı Ahmet Kurt, “2023 yılında dul, yetim ve emekli maaşları en az asgari ücret olan 8 bin 500 TL olmalıdır. Yoksa gıda enflasyonunun yüzde 200 olduğu bir ortamda emeklilere yüzde 50 zamdan bahsetmek emeklileri açlığa terk etmek demektir. Bu zammın kaynağını soracak olsanız ülkenin gelirleri adaletli bir şekilde paylaşıldığında bunun fazlasının bile verileceği görülür. Yeter ki niyet önemli. Bu kaynaklar yandaşa mı verildi yoksa halkımıza mı? Sorun da tam burada. Sorarsan kaynak yok diyecekler. Bunları söyleyenlerde en az 3 ila 11 yerden maaş alan kişilerdir. Emekli maaşları 8 bin 500 TL’nin altında olamaz.” dedi.

BİZİM İKTİDARIMIZDA ÇOCUKLAR YATAĞA AÇ GİRMEYECEK

CHP’li Kurt, okula giden çocukların daha gün ağarmadan ders başı yapmalarına tepki gösteren Kurt, şunları söyledi:

“Çocuklarımız zifiri karanlıkta okula gidiyor. Çocuklara eğitim mi veriyoruz yoksa eziyet mi çektiriyoruz. Ne adına, elektrik tasarrufu ise eğitimden tasarruf olmaz, olmamalıdır. Bir çok çocuğumuz kahvaltı yapmadan okula gitmek zorunda kalıyor. Karnı aç çocuk ne kadar dikkatli ders dinleyebilir. Bunu sistemli ve bilinçli yapıyorlar. Garibanın çocuğunu tarikat yurtlarına okullarına muhtaç etmeye çalışıyorlar. Bizim dönemimizde bir ilkokul mezunu şu anki lise mezunundan daha bilgiliydi. Bizim iktidarımızda çocuklar ne okula aç gidecek ne de yatağa aç girecek.

2 yorum yapılmış
  • masal
    28 Aralık 2022 • 17:30
    inandık mı ?
  • Yldz
    28 Aralık 2022 • 11:31
    Parayı nereden bulacaksınız onu anlat. Onu şöyle yapacağız bunu böyle yapacağız. İmamoğlu da seçim öncesi bedava olacak dediği şeylere zam yaptı.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.