VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI!

22 Aralık 2022

..............................................................

HABER: GÜLCE ÖĞÜLENER/ SERAP VARLIK

Merakla beklenen 2023 yılı asgari ücret belli oldu. Belirlenen yeni rakam Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Asgari ücret yüzde 50 artışla net 8 bin 500 liraya yükseldi.
 

Asgari ücret yapılan yüzde 50 zam ile net 8 bin 500 lira oldu. Yaklaşık 13  milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiren asgari ücret ile ilgili süreç sona erdi. Asgari ücret zam oranı bugün yapılan son değerlendirme ile belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ın Açıklamaları Şu Şekilde…..
Yapılan bir dizi toplantı sonunda çalışan ve işveren tarafları maalesef ortak bir rakam üzerinde anlaşamadı. Taraflar arasından makul bir uzlaşma sağlanabilmesi adına samimi bir gayret gösterdik. Ne emekçilerimizin haklarının yenmesine ne de iş verenlerimizin üstüne yük binmesine rıza gösteririz.   Açıklayacağımız asgari ücret rakamı ülkemizin genel ekonomik görünümüyle de uyumludur. Bu ay ile birlikte enflasyonun düşüşüne şahitlik edeceğiz. Enflasyonu yüzde 20’lere indirmekte kararlıyız.
Her kesimden, vatandaştan hesabını bu hedefe göre yapmasını istiyoruz. Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız. İşçi, emekçilerimizin gelir ve refah seviyesini artırmış yönetim olarak hiç kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyiz. Milletimiz için varız.
Asgari ücretle ilgili adımları da bu hissiyatla atıyoruz. Net Asgari Ücret 2023 yılında inşallah 8500 lira olarak aramızda mutabık kaldık. Asgari ücretin işverene yansıması olduğu gibi bize de yansıması var. Yüzde 50 oranında artış sağlanmış, yıllık ortalama artış oranı yüzde 70'in üzerinde gerçekleşmiştir. Yeni asgari ücretin çalışan ve işverenler başta olmak üzere ülke ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

2 yorum yapılmış
  • EDASU
    22 Aralık 2022 • 14:44
    İNŞALLAH EMEKLİ Maaşlarına Da OKKALI BİR ZAM YAPAR ZİRA 3500 LİRA İLE EV GEÇİNDİRENLER VAR ASGARİ ÜCRETTEN FAZLASINI BEKLİYORUZ MALUM MAAŞA ZAM A DAN Z YE HERŞEYE ZAAAAAAAMMMMMM
  • Bolulu1414
    23 Aralık 2022 • 18:58
    Bozdur bozdur harca! Fazla bile zam yaptı liderimiz öpüp başınıza koyun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.