VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAŞLI ÇİFTİ DOLANDIRAN SANIKLARIN CEZASI BELLİ OLDU...

21 Aralık 2022

.............................................

Bolu’da geçtiğimiz yıl yaşlı çifti 24 bin lira dolandıran sanıkların cezası belli oldu. 24 bin lira dolandırılan yaşlı kadın, “hem kocamı hem de paralarımızı kaybettim” dedi.

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Beyderesi köyünde meydana geldi. Köyde ikamet eden Hatice Tutalır (73) ve kocası Refik Tutalır (81) telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Kendilerini subay olarak tanıtan Funda Apohan ve Emre Karagöl, yaşlı çifti arayarak isimlerinin hırsızlık olayına karıştığını söyledi. Kendisini subay olarak tanıtan Emre Karagöl, telefonla bağlantı kurduğu yaşlı çifte ellerinde bulunan tüm parayı sivil polis görünümünde gelecek olan Funda Apohan’a vermelerini istedi. Hatice ve Refik Tutalır yaşadığı panik haliyle ellerinde bulunan tüm parayı sivil polis görünümündeki Apohan’a teslim etti. Dolandırılma olayından 2 ay sonra Refik Tutalır hayatını kaybetti. Tam 24 bin lira dolandırılan mağdur Hatice Tutalır kızı Emine Aydoğan ile birlikte adliyeye başvurdu.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada dolandırıcılık suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Emre Karagöl, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, “Bu olayla benimi hiçbir alakam yok. Bir arkadaşım icralık olduğu için benim banka kartlarımı ve kimlik bilgilerimi aldı. Bu işi yaptıysa o yapmıştır. Funda Apohan diye bir kadını da tanımıyorum. Suçsuz yere başıma gelmedik olay kalmadı. Kesinlikle bir menfaat sağlamadım. Hiç kimseyi de dolandırmadım” dedi.

Duruşmaya SEGBİS sistemiyle tutuklu olarak katılan Funda Apohan’da, Emre Karagöl’ü suçlayarak, “Bu olayları benim başıma saran Emre’dir. Kendisi geçimini hesap dolandırıcılığından sağlıyor. Bu olaya alet olduğum için çok pişmanım. Beni Mudurnu’ya kendisi gönderdi ve bende gidip 24 in lirayı aileden aldım” dedi.

“KOCAMLA BEN KORKTUK”

11 Eylül 2021 tarihinde kendilerini subay olarak tanıtan birinin cep telefonundan kendisini aradığını belirten olayın mağduru Hatice Tutalır, “Telefonla arayan kişi subay olduğunu söyleyip, adımızın hırsızlık olayına karıştığını ve para çalındığını söyleyip, evime kadın sivil polisin geleceğini ellerinde bulanan bütün parayı ona vermemizi isteyip, paraların seri numaraları alındıktan sonra geri telsem edileceğini söyleyince kocamla ben korktuk. Aradan 3 saat sonra sivil giyimli bir kadın gelince parayı teslim ettik. Fakat, verdiğimiz para gelmeyince, bizi arayan numara kapalı olunca dolandırıldığımızı anladık” dedi.

“HEM KOCAMI HEM DE PARALARIMIZI KAYBETTİM”

Öte yandan kocasının olaydan 2 ay sonra üzüntüden hayatını kaybettiğini ifade eden Tutalır,  “Dolandırıcılık olayından 2 ay sonra eşim Refik üzüntüsünden hayatını kaybetti. Dolandırılan 24 bin lira bizim kefen ve mezar paramızdı. Allahlarından bulsunlar. Hem kocamı hem de paralarımızı kaybettim” diye konuştu.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada başka bir dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklu bulunan Funda Apohan 3 yıl 4 ay hapis ve 40 bin lira adli para cezasına aynı suçtan tutuksuz yargılanan Emre Karagöl’de 3 yıl 4 ay hapis ve 40 bin lira adli para cezasına çarptırıldılar.  

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.