VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLULURDAN "HEDİYEM KİTAP OLSUN" DESTEĞİ

20 Aralık 2022

................................

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği, yurt içindeki ve yurt dışındaki imkanı olmayan kişilere, doğru eserlerin ulaştırılması amacıyla “Hediyem Kitap Olsun” kampanyası başlatıldı. Kampanyaya TDV Bolu Şubesi ve Bolu İl Müftülüğü destek oldu.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun teşviki ile Bolu İl Müftülüğü’ne bağlı Kur’an Kursu Öğreticileri, TDV Bolu Şubesi, TDV Kadın ve Gençlik Kolları, gönüllü vatandaşlar ile din görevlilerinin çalışmaları neticesinde, camilerin bahçelerinde ve Bolu’nun uygun görülen yerlerinde düzenlenen kermesler, gönüllü vatandaşların kendilerinin hazırladıkları gıda maddelerinin satışından elde edilen gelirlerle “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyasına destek olundu. Kampanya Bolulu vatandaşlar tarafından takdir gördü.

“OKUMA ALIŞKANLIĞI VE BİLİNCİ SAĞLAMAK AMACIYLA BİREYLERE ULAŞTIRILACAK”

İl Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Ali Rıza Tahiroğlu, Halkın bu faaliyeti takdir ederek ve onların da destekleriyle bu projeye katkı sağladıklarına inandıklarını söyleyerek, “İslam, okumaya, ilme ve ilim öğretene büyük önem vermiştir. İlk emri OKU olan Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah, ‘Oku! Senin Rabb’in en cömert olandır’ (Alak,3) buyurmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın iş birliği ile; bilginin, öğrenmenin, okumanın kaynağı olan kitabı erişim imkanı olmayan bireyler ve coğrafyalar için daha çok kişiye ulaştırmak ve her bireyin kişisel gelişimine katkı sağlamak, kişinin bilgi birikimini ve okuma alışkanlığını artırmak amacıyla “Hediyem Kitap Olsun” projesini başlatmıştır. Biz de Bolu İl Müftülüğü ve TDV Bolu Şubesi olarak, Gölyüzü, Çayırpınar, Dodurga Kalıcı Konutlar, Kuruçay, Kültür Mahallesi Ceylanlar, Merkez, Siteler, Sümer, Yeşil ve Yukarı Çıkınlar Mahallesi Camii Kız Kur’an Kursu Öğreticilerimizin büyük emek ve gayretleriyle Bolu’muzda bu güzel projeye destek olmaya çalıştık. Halkımız bu faaliyeti takdir ederek ve onların da destekleriyle bu projeye katkı sağladığımıza inanıyorum.

"KİTAPLAR HER YAŞTAKİ BİREYLERE ULAŞTIRILACAK"

“Hediyem Kitap Olsun Projesi” yurtiçi ve yurtdışındaki ilgili okullarda eğitim gören öğrencilere, üniversitelere, Kur’an Kurslarına, ihtiyacı olan kütüphanelere, gençlik ve kültür merkezlerine, cezaevlerine, İslam ile yeni tanışan ve bilinçlenmek isteyen kişilere, araştırmacılara, STK’lara, Kurum ve Kuruluşlar ile her yaştaki bireye okuma bilinci ve alışkanlığı sağlamak üzere ihtiyaç sahibi bireylere ulaştırılacak. Buradan çevresindeki vatandaşlara örnek olarak çalışmalarını sürdüren tüm Kur’an Kursu Öğreticilerine, TDV Bolu Şubesine, TDV Gönüllülerine ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Rabbim hepsine de sağlık ve huzur versin” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
  • BOLU BELEDİYESİ HASTA NAKİL AMBULANSI HİZMETE GİRDİ
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.