VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EV SAHİPLERİNE VE KİRACILARA DİKKAT!

20 Aralık 2022

......................................................................

Kira sözleşmeleri için yeni düzenleme yolda. Elde edilen bilgiye göre, 2024 yılı sonuna kadar yapılacak düzenleme ile kira sözleşmeleri, e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Hükümet, kayıt dışı ekonomiyle mücadele için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan biri, kira sözleşmeleriyle ilgili olarak planlandı. 2024 sonuna kadar yapılacak düzenlemeyle kira sözleşmeleri, e-devlet üzerinden düzenlenecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak 900 öneriyi değerlendirdi. Bakanlık bu kapsamda 2023-2025 dönemini kapsayan “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı”nı yürürlüğe koydu.

2024 YILI SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, eylem planını, “Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz” sözleriyle açıkladı.

Plana göre, 2025 yılı sonuna kadar, kayıt dışılığın önlenmesi için 44 eylem tamamlanacak.

KİRA SÖZLEŞMELERİNDE E-DEVLET DÖNEMİ

Bu kapsamda, kira sözleşmeleri de artık e-devlet üstünden yapılacak. Karar alma süreçlerini desteklemek ve risk analizi çalışmaları yürütmek üzere kira sözleşmeleri, elektronik ortamda düzenlenecek. Düzenleme, 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

SEBZE-MEYVE İÇİN ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ

Sebze-meyve ticaretinde kayıt dışılığın önlenmesi için Hal Kayıt Sistemi’nin entegrasyonu sağlanacak. Başta gıda ürünleri için olmak üzere Ürün Takip Sistemi oluşturulacak.

Tütün ve alkol ürünleriyle akaryakıtta kaçakçılığın önlenmesi için yeni adımlar atılacak.

YENİ İSTİHDAM MODELİYLE İLGİLİ MEVZUAT

Plana göre, pandemi süreciyle birlikte yaygınlaşan esnek ve uzaktan çalışma başta olmak üzere yeni istihdam modelleriyle ilgili mevzuat yenilenecek. Bu modellerin kayıt dışı çalışmaya yol açması önlenecek…

2 yorum yapılmış
  • MustafaDEER
    20 Aralık 2022 • 08:35
    Kira Gelirinden alınan. vergi oranı, Kira bedeline göre kademelendirilmesi gerekir. Yasalar hep kiracıdan yana, ev sahibinin de güvence altına alınması gerekir. Konuyu münhasır yasaların objektif olması lazım. Kira artışları için bir kriter getirilebilir. Örn. YDO, TEFE, TÜFE, ALTIN/DÖVİZ KURU, BORSA TRENDİ vb. Hayat şartları mutlak surette dikkate alınmalıdır.
  • Isimsiz
    21 Aralık 2022 • 16:11
    İnşallah bu fırsatçı mülk sahiplerine tokat olur
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.