VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MİLYONLARCA İŞÇİ ASGARİ ÜCRETİN NE KADAR OLACAĞINI BEKLİYOR…

18 Aralık 2022

......................................................

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret milyonların beklediği asgari ücret zammı ile alakalı açıklama yaptı. Bilgin, "İşletmeleri ayakta tutacak, işçimize rahat nefes aldıracak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz " dedi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını salı günü gerçekleştirecek. Görüşmelere ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi.  

“İŞLETMELERİ AYAKTA TUTACAK, İŞÇİMİZE RAHAT NEFES ALDIRACAK BİR ASGARİ ÜCRET…”

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nı ziyaretinde konuşan Bilgin, "Salı günü asgari ücret görüşmesinde ortak bir uzlaşma sağlanacağına inanıyorum. Esas problem emekçileri enflasyon baskısından kurtaracak bir ücret seviyesinin ve işverenlerin ödeyebileceği bir ücret seviyesinin olması. İşletmeleri ayakta tutacak, işçimize rahat nefes aldıracak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

GÖZLER SALI GÜNKÜ TOPLANTIDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 7 Aralık'ta birinci, 14 Aralık'ta ikinci toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını salı günü saat 14.00'te gerçekleştirecek. Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave verilerin görüşüleceği toplantıda, işçi ve işveren tarafı rakamlar üzerinden pazarlık edecek. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının bu toplantıda belirlenmesi bekleniyor.

1 yorum yapılmış
  • Komik
    18 Aralık 2022 • 07:47
    Başkanda 2250 asgari ücreti 4250 TL yapınca işçi bayram yapacak diye konuşmuştu.. Darphane para basmayı durdurmadıkça asgari ücret zammı boş...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.