VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TÖREN YAPACAK MEYDANIMIZ YOK!

15 Aralık 2022

....................................................................

Haber: Havadis GAZETESİ

Modern şehircilikte meydanlar büyük önem taşırken, şehrin marka değerini artıran meydanlar ilimizdeki Belediye anlayışı yüzünden tamamen ortadan kaldırıldı. Tören yapılacak meydanı kalmayan ilimizde özellikle resmi bayramlar İzzet Baysa Caddesinde protokole özel kutlanıyor.

Bolu’yu meydansız bıraktılar

İlimizde geçmişten gelen modern belediyecilikten uzak anlayış, Bolu’yu meydansız bıraktı. İlimizde ki 2 meydanın da yapılan düzenlemelerle ortadan kaldırılması sonrası resmi bayramlar dahi caddede kutlanmaya başlandı.

Modern şehirler marka değerini meydanlarıyla artırırken, ilimizde ki belediye anlayışı var olan meydanları da ortadan kaldırdı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı yapılan düzenlemelerle Belediye bahçesine haline getirilirken, Kent Meydanı da meydan olmaktan çıkartıldı.

Belediye bahçesi yaptılar

Ülkemizde ve yurtdışında birçok şehir meydanlarıyla anılırken, düz arazi yapısına sahip olan ilimizde resmi bayramların dahi kutlanacağı meydan kalmadı. Daha önce Belediye Meydanı olarak bilinen sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak ismi değiştirilen alan, belediye tarafından yapılan düzenlemelerle meydanlıktan çıkartılarak Belediye bahçesi haline getirildi. Kent meydanı ise geçmişten gelen anlayışla meydanlıktan çıkartılınca ilimizde tören yapılacak meydan kalmadı.

İmaret Meydanını da aynı yapmayın

Önceki yıllarda Belediye Meydanında yapılan resmi bayram törenleri, her iki meydanda ki uygulamalar sonrası İzzet Baysal Caddesinde yapılırken, bayram kutlamaları protokole özel hale geldi. Cadde üzerinde halkın kutlamaları izleyebileceği alan bulunmaması nedeniyle, vatandaşlar bayram kutlamalarına katılmıyor. Bolu Belediyesinde geçmişten gelen anlayışla meydanların yok edilmesinin ardından şehir meydansız kalırken, Belediyenin yapımına başladığı İmaret Meydanının bu eksikliği gidermesi umut ediliyor.

2 yorum yapılmış
  • Bolulu
    15 Aralık 2022 • 17:35
    belediye meydanından her geçişimde içim sızlıyor..bu kadar mı zevksiz,hoyrat düzenleme yapılır.. çocukların on metre koşacağı bir açıklık kalmamış..gereksiz, kaba çimenlikler,oturulacak banklar yetersiz.orta yerde hoyrat bir tümsekte geyikler..bir miting olsa millet nereye sığacak..yazık...
  • SHUTUP
    16 Aralık 2022 • 06:05
    OLMAYIVERSİN ARKADAŞ BOLUNUN TEK EKSİĞİ BU MU?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.