VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA HASTANELERDE YATACAK YER KALMADI

11 Aralık 2022

.........................................

Haber: Enes ÖZKAN

Bolu’da havaların soğumasıyla birlikte çocuk hasta oranı hastanelerde giderek artmaya başladı. Özel ve devlet hastaneleri tam doluluk yaşarken, aileler çocuklarını okullara göndermekte tedirginlik yaşıyor. Veliler okulların tatil olup olmayacağını merakla beklerken Bolu Valiliğinin durum takibi sürdürdüğü öğrenildi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Bolu’da hastaneler grip, öksürük ve boğaz ağrısı çeken hastalarla doldu. Bolu’da bulunan devlet ve özel hastanelerde ağırlık olarak çocuk hasta olduğu görüldü. Edinilen bilgiye göre ise veliler, hastalığın okullardan yayıldığı düşüncesiyle çocuklarını okullara göndermekte tedirgin oldukları öğrenildi. Bolu Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün konu takibi sürerken bakanlıkla görüşmeler devam ediyor.

Uzmanlar, pandemi dönemindeki tedbirlerin kalkmasıyla viral enfeksiyonlara karşı savunmasız kaldığımıza dikkat çekerek, “Süper Enfeksiyon” adı verilen tablonun, uzun süren hastalık semptomlarına neden olduğunu belirtiyor. Türkiye genelinde grip vakaları başta olmak üzere viral enfeksiyon patlaması yaşandığı uyarısı yapılırken, çocuklar da RSV; yetişkinler de ise influenza ve Kovid-19’un en çok görülen enfeksiyona olduğuna dikkat çekiliyor.

 

4 yorum yapılmış
  • retmen
    11 Aralık 2022 • 14:06
    Tatil olmalı Ben de hastayim
  • Burak
    11 Aralık 2022 • 14:41
    Vali uyuyor hala 2haftadir perişan du millet
  • Yasinpazarc
    11 Aralık 2022 • 16:17
    Sanırım yarın akşam açıklar. 7 gün tatil diye.. Ama unutulmamalıdır ki hastalıklar kapanma ile değil. Temizlik hijyen ve sağlıklı beslenme ile cozulur
  • brahim
    13 Aralık 2022 • 00:31
    Ne olduysa covid aşılarından sonra oldu ben bu şekilde hasta olduğumu bilmezdim
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.