VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'DAN BİR RADİKAL KARAR DAHA...

9 Aralık 2022

........................................

Haber: Bülent VELİOĞLU - Serap VARLIK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sigarayı bıraktığını duyurmasının ardından Bolu Belediyesi’nde yeni bir uygulama başlatacağını açıkladı. Başkan Özcan, ocak ayından itibaren sigara içmeyenlerin daha fazla maaş alacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabı üzerinden sigarayı bıraktığını duyurdu. Sigarayı bıraktıktan sonra Bolu Belediyesi’nde de yeni bir uygulama başlatacağını açıklayan Özcan, belediyede personelden sigara içenlerin ve içmeyenlerin bildirilmesini istedi. Bin 384 personel arasından 800 kişinin sigara içtiği tespit edildi. Başkan Özcan sigara içmeyen personelin daha fazla maaş alacağını açıkladı.

“SİGARA İÇMEYEN DAHA FAZLA ALACAK”

  Belediye personelinin sağlıklarını korumak amaçlı bu uygulamaya gideceğini belirten Başkan Özcan, “2 tane sebep var. Ben sigarayı bıraktığım için mutluyum hatta bunu bütün Türkiye ile paylaştım hatta sigaranın faydalı olacağını savunacak kimse yok. Belediye personeline sigarayı bıraktırmak için onların sağlıklarını korumak için farklı bir uygulama yapacağım. Birim birim istedim sigara içenleri, içmeyenleri. Sigara içenle içmeyen aynı ücreti almayacak. Aynı işi yapıyor diyelim biri sigara içiyor, biri sigara içmiyor aynı ücreti almayacak. Büro personelinden örnek vereyim sigara içenler, içmeyen aynı ücreti almayacak. Sigara içmeyen daha fazla alacak” dedi.
 

“YALAN SÖYLEYEN OLURSA…”

  Sigara içmiyorum diye yalan söyleyenler için de önlem aldığını belirten Özcan, “Bir mantığı var sigara içen personel ile içmeyen personelin iş verimliliği de aynı olmuyor adam geliyor burada Mali hizmetlerde sigara içiyor. Sigara içmek için dışarı çıkıyor her dışarı çıkışı minimum 5 dakikaya tekabül ediyor. Günde 75dk kafadan sigara içmeyenden daha az çalışıyor. İşte bunların hepsini düşündük. Yalan söyleyen olursa ona verdiğim teşviğin 10 katını geri alacağım” ifadelerini kullandı.
 

“SİGARA İÇMEYEN PERSONELİMİZ AKŞAMA KADAR ÇALIŞIYOR”

  Sigara içmeyenlerin tam mesai yaptığını dile getiren Tanju Özcan, “Düşündüğüm şu sigara içenlere 11 bin buçuk ay maaş verip içmeyenlere 12 buçuk ay vermek lazım. Öncelikle çalışanları teşvik etmek için yapıyorum ikincisi ise haklı bir sebep sigara içmeyen personelimiz akşama kadar çalışıyor. 8 saatlik mesaisini tam olarak kullanıyor ama öbürü 6,5 saat mesai yapmış oluyor çünkü 1,5 saatini sigara içmekle geçiriyor” diye konuştu.
Son olarak Özcan şu ifadelere yer verdi; “Belediye de şu an da geçici 200 kadar personelimiz var mevsimlik onları da dahil edersem bin 384 kişide 800 kişi yani Belediye çalışanları yüzde 58.1’i sigara kullanıyormuş. Toplu il sözleşmesi ile başlatmak istiyorum hem memurlarla ilgili toplu il sözleşmesi yapacağız.”

9 yorum yapılmış
  • iniseven
    9 Aralık 2022 • 14:58
    Sigara içenler ile sigara içmeyenleri değil.Çalışan ile çalışmayanı ayırabilirseniz daha güzel olur başkanım.Saygılar...
  • Egitimci
    9 Aralık 2022 • 16:42
    Ne kadar boş iş varsa proje gibi milletle paylaşıyorlar.Bolu ne kadar şanssız bir şehir oldu.
  • Bayandan
    10 Aralık 2022 • 02:17
    Önce kendine baksin ornekmi acaba nasıl gündem olurum diye düşünmesin.
  • Muhsin
    10 Aralık 2022 • 02:50
    Yıllardır ısrarla söyleniyor.Sigara sağlığa zararlıdır.Bir türlü sigaradan vazgeçemiyoruz.Her şeye rağmen sigaradan uzak durmaya gayret etmeliyiz.
  • Gerek
    11 Aralık 2022 • 02:25
    İçkiyi bırakana ödül varmı başkan gündemde kalmak için bu. Önce mahalle sokak aralarında dolasıp kaldırımları düzelt engelli ve çocuk arabaları yola çıkarak gidiyor ana cadde fenomeni gibisin baskan
  • Samet
    11 Aralık 2022 • 03:55
    Size oy vermedim lakin bir çok etkinliğimiz taktirle karşılıyorum. Sigara konusu ne kadar doğru bir karar sizi kutluyorum. Sigara başta kendileri olmak üzere her şeye zarar.
  • Bolulu
    11 Aralık 2022 • 08:27
    Bolu belediyesinde 1384 çalışan ne iş yapıyor?? Bolunun paralarını haksız yere harcıyorsunuz! Kamuya personel alarak işsizliği çözemezsiniz insanları özel sektöre rekabete yönlendirin... Halkın paralarını haksız şekilde dağıtmayın...
  • Bolulu
    11 Aralık 2022 • 14:07
    Özgür Bolu Tanju yu nasıl gündemde tutarız diye yapmadığınız şey kalmıyor.Azicik da icaatlerini haber yapsanız desem de,sizde haklısınız icraati yokki haber yapasınız.
  • Aydn
    12 Aralık 2022 • 02:22
    Çıtayı yükseltiyorum....içkiyi ve kumarı bırakana Süper ikramiye verin .sigara içen 6.5 saat mesai ile maaş alıyorsa günlük 1.5 saat hak etmediği parayı alıyor..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.