VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O BÖLGEDE OLAYLAR AZALACAK

8 Aralık 2022

.............................

Kaynak: Servet Gökçek- Köroğlu Gazetesi)

Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü tarafından Gerede Deri OSB'ye yapılacak olan Jandarma Karakolu hizmet binası protokolü Vali Erkan Kılıç, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı, Gerede Kaymakamı aynı zamanda Gerede Deri İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ayhan ve Gerede Belediye Başkanı, Gerede Deri İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Allar arasında imzalandı. imzalandı. 

Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesine yapılacak olan Jandarma Karakol binasının hizmete girmesiyle; Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelebilecek Emniyete, Asayişe ilişkin suçlara zamanında hızlı ve etkin bir müdahale edebilmek, 45 tane köyünde Emniyet Asayiş Güvenlik Hizmetlerini bu karakoldan yürütülerek, olaylara daha hızlı bir şekilde müdahale edilecek.

DAHA ETKİN VE VERİMLİ YÜRÜTÜLECEK’

Gerede Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak olan Jandarma Karakol binası protokolünde ilk olarak konuşan  Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı, Gerede Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleşen suç ve olumsuzluklara çok daha etkin ve hızlı bir şekilde müdahale edebileceklerini aktararak, “Demirciler köyü, Bıçakçılar Mahallesi mevkiinde 154 hektar üzerine kurulu. 125 fabrika kapasitemiz var. Hali hazırda 33 fabrika faal vaziyette. 35 fabrika ise inşaat halindedir. İşçi kapasitesi fabrikalar tamamen faal hale geldiğinde 2000 kişi olması öngörülmektedir. Şuanda 400 kişinin çalıştığı bir bölgeden bahsediyoruz. Yeni açılmasını planladığımız karakolumuz 45 köy, 1 deri organize sanayi bölgesi ve 1 karayolunun emniyet ve asayiş yönünden sorumluluğunun verilmesini planlamaktayız. Son 5 yıl içinde meydana gelen Gerede’de deki olaylarımızın %38’lik kısmı şuanda kurmayı planladığımız karakolumuzun sorumluluk bölgesinde meydana gelmiştir. Açılmasıyla Gerede Organize Sanayisinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarının önlenmesinde caydırıcı rol oynayacağı meydana gelecek iş kazaları olaylarına daha etkin ve hızlı müdahalede bulunabileceğimiz karayollarının sorumluluğunda verilecek D-100 devlet karayolunun Karabük, Samsun, Karadeniz bağlantı yolu araç geçişi günlük 8600 civarında olduğu trafik yoğunluğunun bulunduğu otobana girerek Ankara-İstanbul istikametine gidecek ve gelecek araçların kontrollerinin yapılabileceği değerlendirilmektedir. Deri organize sanayi bölgesi karakolunun açılması durumunda hali hazırda Merkez Jandarma Karakol Komutanlığınca yürütülen emniyet ve asayiş hizmetlerinin daha etkin ve daha verimli yürütüleceği değerlendirilmektedir” dedi.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

 Vali Erkan Kılıç, Gerede Organize Sanayi Bölgesinde yapılması planlanan Jandarma binasının olaylara daha hızlı müdahale edilmesi açısında çok önemli olduğunu vurgulayarak, “ Gerede Organize Sanayi Bölgesinde bir jandarma karakol binasının yapımına ilişkin olarak protokolü imzalayacağız. Burada Organize Sanayi Bölgemiz, Gerede Ticaret Sanayi Odası Başkanlığımız, Kaymakamlığımız, Jandarma, Belediye hep birlikte bu protokolü imzalamak üzere bir arada bulunuyoruz. Burada tabi devletin yükünün alınması anlamında son derece önemli bir destek olarak görüyoruz. Gerede ilçemizde bizim karakol binalarımız var ama ek binaya da ihtiyacımız vardı. Yapılacak olan bu Jandarma binasıyla beraber aynı zamanda Jandarma Komutanımızda bahsetti. 45 tane köyünde Emniyet Asayiş Güvenlik Hizmetlerini bu karakoldan yürüteceğiz. Aynı zamanda bulunan bölgede, bulunan karayolunda aynı şekilde olaylara müdahale anlamında buradan yararlanacağız. Tabi bu karakolun asıl kurulma nedeni Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelebilecek Emniyete, Asayişe ilişkin suçlara zamanında hızlı ve etkin bir müdahale edebilmek amacıyla yapılıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizim içinde önemli. Oradaki suçla mücadele anlamında hem Gerede ilçemize de bu yatırım büyük katkı sağlayacaktır. Buradan emeği geçenleri tebrik ediyorum. Yapılacak olan bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

  • O  BÖLGEDE OLAYLAR AZALACAK
  • O  BÖLGEDE OLAYLAR AZALACAK
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.