VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“KADIN ANNEDİR, KADIN EŞTİR, KADIN GELECEĞİMİZİ KORUYUP KOLLAYANIDIR”

5 Aralık 2022

.....................................................................................................

Haber: Serap VARLIK

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Bolu Valisi Erkan Kılıç, kadınların toplumdaki yerine dikkat çekti.  Vali Kılıç, “Kadın annedir, kadın eştir, kadın geleceğimizin teminatı evlatlarımızın ilk hamisi, koruyup kollayanıdır” dedi.

Türkiye'de 5 Aralık 1934 tarihi kadın hakları adına dönüm noktası oldu. Dünyanın çoğu ülkesinde kadınlar siyasal haklardan yoksunken Türk kadını 5 Aralık 1934 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde seçme seçilme hakkına sahip olmuştu. Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen inkılap, kadınların toplumda söz sahibi olmasına ve toplumunda ileriye yönelik adımlar atmasına katkı sağladı. Bu özel günde kadınların toplumdaki önemine dikkat çeken Bolu Valisi Erkan Kılıç bir mesaj yayımladı.

Vali Erkan Kılıç, “Bir toplumun merkezi ailesi olduğunu işaret ederken ailenin de mihenk taşı kadınlar olduğunun altını çizerek “ Kadın ne kadar mutluysa toplum da bir o kadar mutlu ve huzurlu olurken; kadın eğitimliyse, düşünceleri kıymetli ve toplumda söz sahibiyse, geleceğimizin umudu yeni nesiller de aynı şekilde özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş, kültürüne ve milli benliğine sahip çıkan bireyler olarak yetişirler. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi, devlet yapımızda, kültürümüzde ve medeniyetimizde kadınlara verilen değerin ve kadınların iradesine duyulan saygı ve önemin çok büyük bir göstergesidir” dedi.

“Kadınlarımız ne zaman ihtiyaç duyulsa fedakârlıkların en yücesini yapmıştır”

Vali kılıç, Kadınların hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini belirterek, “Kadınlarımız; ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, siyasetten spora varıncaya dek birçok alanda aktif roller üstlenerek ekonomik ve sosyo-kültürel bakımdan toplumsal hayatımızın temelinde yer almış, devletimizin âlî menfaatleri söz konusu olduğunda vatan savunması başta olmak üzere ne zaman ihtiyaç duyulsa fedakârlıkların ve özverinin en yücesini yapmıştır” şeklinde konuştu.

“KADIN ANNEDİR, KADIN EŞTİR, KADIN GELECEĞİMİZİ KORUYUP KOLLAYANIDIR”

Vali Kılıç, annelerin hayır duasını almanın ne kadar önemli olduğunu işaret ederek, “Kurulduğu günden bugüne kadar Devletimiz birçok yasal düzenlemeyle kadınlarımızın haklarını güvence altına alırken, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ilgili Bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın ehemmiyetli çalışmalarıyla son yıllarda kadına karşı şiddetle mücadelede kararlı ve caydırıcı adımlar atmıştır. Kadın annedir, kadın eştir, kadın geleceğimizin teminatı evlatlarımızın ilk hamisi, koruyup kollayanıdır. Bizim kültürümüzde ve inancımızda kadını baş tacı etmek, annelerin hayır duasını almak vardır. Toplum olarak bu bilinçle ve farkındalıkla kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek hepimizin gönül borcu, insani sorumluluğudur” ifadelerini kullandı

Vali kılıç, son olarak şu  “Bu duygu ve düşüncelerimle; aile ve toplum hayatımızın odağında yer alan şefkatin ve koşulsuz sevginin timsali tüm kadınlarımızın “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü”nü en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve hürmetle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.