VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLUSPOR TOKEN ALANLAR HUKUK SAVAŞI BAŞLATTI

18 Kasım 2022

........................................

Spor Toto 1’inci lig takımlarından Boluspor ile de token anlaşması yapan kripto para borsası Helenex Bilişim A.Ş’den kripto para satın alan yatırımcılar dolandırıldıkları iddiasıyla firma hakkında dava açtılar. Ankara barosu avukatlarından Özgür Barça, Bolu’da düzenlediği basın açıklaması ile firmanın bilinen kişi ve kurumları kullanarak vatandaşları dolandırdıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen lansman ile Boluspor, Helenex Bilişim A.Ş ile Boluspor Token konusunda anlaşma yaptıklarını duyurdu. Bolu’da bir otelde düzenlenen lansman törenine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ile iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı. Boluspor’un da kripto para dünyasına adım atmasını sağlayan Helenex Bilişim A.Ş, iddiaya göre yaklaşık 4 bin 200 yatırımcıdan 50 milyon TL para topladı. Kripto para alan binlerce yatırımcı paralarını alamamaları üzerine firma hakkında suç duyurusunda bulundular. Ankara barosu avukatlarından Özgür Barça,  kripto para borsasına en çok yatırım yapan 50 kişinin vekaletlerini alarak ilgili firma hakkında ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak’ ve ‘Nitelikli dolandırıcılık’ iddiasıyla dava açtı.

Bolu’da Demokrasi Meydanında açıklamalarda bulunan Avukat Özgür Barça, kripto para vaadiyle mağdur edilen insanların çığlığını duyurmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Son zamanlarda yatırım, ticaret adı altında saadet zincirleri oluşturulmakta ve bu yöntemle vatandaşlarımız dolandırılmaktadır. Bu yöntemle dolandırıcılığı meslek edinenlerin toplum tarafından bilinen kişi veya kurumları reklam yüzü olarak kullandığı da bilinmektedir. Gerek Çiftlik Bank gerekse de Todex gibi vurgun çetelerinin siyasileri, film yıldızları gibi tanınan kişileri kullandığına daha önce de şahit olunmuştur.  Helenex bilişim A.Ş. tarafından 11 Kasım 2021 tarihinde Bolu halkı için önemli simalar da kullanılarak kripto para çıkarılacağını, bu paranın satışa arz edileceğini ve daha sonra sistemin 4 ay kapatılarak yatırımcılara büyük kar sağlanacağı duyurulmuştur. Sayıları binleri aşan insanlar bu vaatlere kanmışlar ve kripto parayı satın almışlardır. Sistemi 4 ay boyunca kilitleyip kripto paranın değerleneceğini söyleyen kişiler bu sistemde biriken tüm paraları başka hesaplara aktarmış, kendilerine ve yakınlarına çıkar sağlamış diğer bir ifadeyle hortumlamışlardır. “ dedi.

Kripto para borsasının tanıtım lansmanına katılan isimlere de çağrıda bulunan Barça, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bu düzene bilerek veya bilmeyerek destek veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, Bolu Milletvekili Arzu Aydın’a , Bolu AK Parti İl Başkanı s Suat Güner'e, Boluspor eski başkanı Abdullah Abat'a sesleniyoruz. Çıkın ve bu insanların mağduriyetini nasıl gidereceğinizi açıklayın. Yatırım adı altında ceplerindeki son kuruşu alınan bu insanlara hesap verin. Vurgunla ilgili ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak’ ve ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduk. Mağdur edilen tüm vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderileceği ve suçluların cezalandırılacağı konusunda bağımsız yargıya güveniyoruz.”

2 yorum yapılmış
  • Vatanda
    18 Kasım 2022 • 09:33
    Ne desemm ki size?
  • turgutonaran
    21 Kasım 2022 • 03:50
    yıllar öncede BOLUDA sahte borsa şirketi kuranlar yüzlerce vatandaşı dolandırmıştı.sonuçta içimizde ellerini kollarının sallaya sallaya geziyorlar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.