VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"DEPREMLERİMİZDE KAYBETTİĞİMİZ CANLARIN ACISINI HALA YAŞIYORUZ"

12 Kasım 2022

................................................

Bolu Valisi Erkan Kılıç, 12 Kasım 1999 Depremi Yıl Dönümü Anma Mesajı yayınladı. Erkan Kılıç, “12 Kasım 1999 Depreminin yıl dönümünde; aynı acıların ilimizde, ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum." dedi 

Kılıç, Sosyal, psikolojik ve ekonomik yönler öncelikli olmak üzere hayatımızı çok yönlü etkileyen ve derin izler bırakan doğal afetlerin başında depremlerin geldiğini görmekteyiz.  Ülkemizin ve ilimizin, dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinde bulunması sebebiyle, yaşadığımız coğrafyanın insanları olarak geçmişte ve yakın tarihimizde meydana gelen depremlerde kaybettiğimiz canların acısını hala yüreklerimizde hissediyoruz.” Dedi.

“BOLUMUZUN YAKIN GEÇMİŞTE YAŞADIĞI EN BÜYÜK ACILARDAN BİRİ”

Kılıç, “Bundan 23 yıl önce; 12 Kasım 1999’da Düzce merkezli 7.2 büyüklüğünde meydana gelen depremden, ilimiz de ağır şekilde etkilenmiş, yaşanan felaketin izleri de hafızalarımıza unutulmayacak şekilde kazınmıştır. 48 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 353 vatandaşımızın da yaralandığı 12 Kasım 1999 tarihi; Bolumuzun yakın geçmişte yaşadığı en büyük acılardan biri olması sebebiyle büyük dersler ve ibret aldığımız, doğal afetlere karşı her zaman önceden hazırlıklı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan önemli bir tarihtir.” İfadelerini kullandı.

“BİZLER  DE DEPREM GERÇEĞİYLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ”

Erkan Kılıç, depremin önceden tespiti mümkün olmayan, ne zaman nerede yaşanacağı mevcut bilimsel çalışmalar ışığında belirlenemeyen yıkıcı bir doğa olayı olduğunun altını çizdi. Kılıç “Bu nedenle bizler de deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmeli, her türlü tedbirimizi alarak olası depremlere karşı önceden hazırlıklı olmalıyız.  Bu anlamda hem birey hem toplum olarak, deprem gerçeğinin farkında olup sorumluluk bilinciyle hareket etmek, gelişen ve yenilenen teknolojinin imkânlarından faydalanarak risk bölgesi olmayan yerlerde sağlam yapılar inşa etmek, muhtemel bir depremin felakete dönüşmemesi için en büyük hazırlığımız olacaktır” dedi.

Kılıç, “Devletimizin imkânları ve destekleriyle Valiliğimizin öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarımızca; ilimizde bulunan resmi ve özel mülkiyetlerin depreme dayanıklı inşa edilmesi, mevcut yapılarda ise zorunluluk görülmesi halinde depreme karşı güçlendirilmesi için gerekli çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz.” açıklamasını bu şekilde sonlandırdı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.