VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA ORMAN SEFERBERLİĞİ

12 Kasım 2022

........................................

Bolu'da, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında dikim alanı olarak hazırlanan Gölköy’de 43 bin 500 fidan toprakla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan `Geleceğe Nefes Ol` fidan dikim kampanyası kapsamında, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde etkinlik düzenlendi. Gölköy Köyü mevkinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydı, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, daire amirleri, orman teşkilatı çalışanları öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

“ORMAN VARLIĞI NOKTASINDA ÇOK İYİ DURUMDAYIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat ile başlayan fidan dikimi ve ağaçlandırma seferberliğinin devam ettiğini ifade eden Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Bolu orman varlığı yönünden ülkede ilk 3 sırada yer alıyor. Orman varlığı ile ilgili yapılan çalışmalar faaliyetler noktasında çok iyi durumdayız. Ama ormanın varlığı bir tarafta oranları korumak da bir o kadar önemli. Burada çocuklarımızla beraber fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Çocuklarımız diktikleri fidanların büyümesine şahitlik edecekler. Bu eğitim öğretimde asıl yapılması gereken ve kalıcı olan bir faaliyet” dedi.

“ÜLKEMİZ ORMAN VARLIĞINI ARTTIRAN NADİR ÜLKELER ARASINDA YER ALMAKTADIR”

Bolu Orman Bölge Müdürü Şentürk ise ormanlar yalnızca canlılar için elzem olan oksijeni üretmekle kalmayıp birçok canlıya da ev sahipliği yaptığını belirtti. Hava kirliliği ve gürültüyü de engelleyen ormanların doğanın bir sigortası olduğuna değinen Şentürk, “Ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve devamlılığını sağlamak hepimizin temel görevidir. Bu bağlamda dünyadaki orman varlığı azalırken ülkemiz orman varlığını arttıran nadir ülkeler arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Şentürk, bugün gerçekleşen etkinlikte 43 bin 500 fidanın toprakla buluşturulacağını ayrıca Kent Meydanı'nda ise 20 bin fidanın dikilmek üzere vatandaşlara dağıtılacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından başta protokol üyeleri olmak üzere etkinliğe katılan vatandaşlar, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri belirlenen alanda fidan dikimi gerçekleştirdi. Yeniçağa ilçesinde ise Kaymakam Bilal Çelik, Belediye Başkanı Recayi Çağlar, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile fidan dikimi yapıldı.

  • BOLU’DA ORMAN SEFERBERLİĞİ
  • BOLU’DA ORMAN SEFERBERLİĞİ
  • BOLU’DA ORMAN SEFERBERLİĞİ
  • BOLU’DA ORMAN SEFERBERLİĞİ
  • BOLU’DA ORMAN SEFERBERLİĞİ
  • BOLU’DA ORMAN SEFERBERLİĞİ
  • BOLU’DA ORMAN SEFERBERLİĞİ
2 yorum yapılmış
  • Vatanda
    12 Kasım 2022 • 06:25
    Yaz kış sorumsuzca kes tabiri caizse tıraş et sonrada göstermelik ağaç dik bizde inandık
  • Vatandax
    12 Kasım 2022 • 11:51
    Yazalım da siz yayımlamayın
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.