VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KADINLARA BELEDİYEDEN YENİ İŞ KAPISI

10 Kasım 2022

.........................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Konserve fabrikasının ilk yurtdışı ihracatını yapacağını ve önümüzdeki günlerde Bolu’da 13 mahallede üretime uygun olan sosyal tesislerde kadınlara yeni bir istihdam kapısı açacaklarını söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan düzenlediği basın toplantısıyla konserve fabrikasının ilk ihracatını yapacağını duyurdu. Türkiye’de Eskişehir’in ardından ürettiği ürünleri ihraç eden ikinci belediye olduklarına dikkat çeken Başkan Özcan, “Şu an fabrikamız bünyesinde an itibariyle 70 kişi çalışıyor. Bu ay gelen sipariş miktarı yaklaşık 40 milyon lira ama bizim kabul edebildiğimiz bunun sadece yüzde 10’u. Şimdi kendim de özellikle bu işin merkezi olan Manisa'ya gittim. Orada yerinde incelemelerde bulundum. Gerçekten önü açık bir pazarı var bu işin. Önümüzdeki yılda bu fabrikamızı beslemek için çok sayıda köylüyle, sözleşmeli tarım uygulamasını gerçekleştireceğiz. Bu şirketimiz Türkiye'de ikinci bir şeyi yapacak. Daha önce Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Eskişehir'in ESKİ firmasına gondol ürettirip Venedik’e satmıştı. Ben inanmamıştım. Ama gerçekten Venedik'teki gondolların bir kısmında Made in Eskişehir yazdığını gördüm. Gondolun üretildiğini gördüm. İlk ihracatı onlar yapmıştı. Bir belediye şirketi olarak ilk ve tek. Şimdi biz belediye şirketi yani yüzde yüzü belediyeye ait olan bir şirket üzerinden ilk ihracatımızı önümüzdeki hafta Selanik'e gerçekleştireceğiz. Tır buradan yola çıkacak. Buradan gümrük işlemleri yapılacak ve yola çıkacak. Bundan sonra da düzenli ihracat yapan bir belediye olacağız. İki konteyner halinde 15 bin teneke yaprak sarma Selanik'e teslim edilecek.” dedi.

13 MAHALLE MUHTARI İLE KADINLARIN İSTİHDAMA KATILMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Kooperatifte üretilecek ürünlerin yapımında çalışmak için ihtiyaç sahibi kadınlara yeni istihdam kapısı açacaklarını söyleyen Başkan Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Ben üretimden mutlu olan bir belediye başkanıyım. Baktık ki talep çok fazla. Mahallesinde uygun sosyal tesisi olan 13 mahalle muhtarımızı buraya davet ettim. Şu anda çalışmayan çok sayıda kadınımız var. Ev hanımları, kiminin kocası izin vermiyor çalışmasına. Küçük çocuğu var okula bırakıyor alıyor. Bu tür sebeplerle çalışamayan insanlar var. Biz de dedik ki bu insanlarımıza mahalle, sosyal tesislerimizi, birer üretim merkezi haline getirerek gerekli hijyen tedbirlerini de almak suretiyle parça başı üretimle hanımlarımızı destekleyelim dedik. Engelli vatandaşlarımızı destekleyelim dedik. Ne yapılacak orada? Bizim Bolu TARTEK firmamızın bir görevlisi önce işi öğretecek. Zaten iş dediğinizde dolma sarma, kapya biberi oyma, soğan doğrama gibi iş ve işlemler. Biz bunların hepsini fiyatlandırarak ürettikleri ürün karşılığında kendilerine paralarını ya her gün düzenli ya da iki günde bir olmak üzere vereceğiz. Ya burada rahatlık şu. Bolulu hanımefendi kardeşim, istediği saatte işine gelebilecek. İstediği kadar da kalabilecek. İster sabah saat sekizde  gelsin, ister çocuğunu bu okula bıraksın saat dokuzda gelsin saat 12.00’de çıksın, 13.30’da tekrar gelsin 17.00 kadar çalışsın. İster akşam  bir evde toplansınlar hem üretsinler, hem konuşsunlar, hem para kazansınlar düşüncesiyle bu projemizi hayata geçirmeye karar verdik. Ne kadar çok üretirlerse o kadar çok para kazanacaklar. Sağlık, Ovadüzü, Sümer, Tepecik, Köroğlu, Dağkent Mahallelerinde uygun sosyal tesislerimiz var. Burada yüzlerce kişiye ekmek sağlamayı amaçlıyoruz. Onlar üretsin biz bunları satalım. Bolu'muzun ekonomisine katkısı olsun. Bu mahallelerde çalışacak kadın kapasitemiz 300’e kadar çıkabilir.”

5 yorum yapılmış
  • Ali
    10 Kasım 2022 • 16:14
    İzzet baysal Mahallesi'nde muhtarlık binası yok sayın başkan icraat lütfen
  • rojin
    10 Kasım 2022 • 17:38
    cok guzel bir is tebrik edrrim baskanim alah razi olsun
  • bolulu
    11 Kasım 2022 • 08:30
    helal olsun başkanım ALLAH yolunu açık etsin inşallah.
  • ppolat
    12 Kasım 2022 • 07:19
    Devlet adami.
  • memett
    14 Kasım 2022 • 02:53
    mantar girişimcileri bezdi zarar ettirildi,konserve fabrikası dendi kaç yıldır yalan oldu.her mahalledeki yeşillik içindeki çocuk oyunlu spor ve dinlenme parkların içine kafe yaptırıldı kimlere iş çıktı.hiçbir vilayette şehir içinde stat kalmadı bi bizim rezil stat kaldı stat olmadı stadın etrafındaki arsa sahiplerinin yerlerine pazaryeri istimlak kozuyla çökmeye çalışıldı koca Boluda adına yakışır çam ağaçlarıyla manzaralı otobana yakın bi yamaca stat y
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.