VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA O KÖYLERDE İLKOKULLAR KAPATILDI

8 Kasım 2022

.................................

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Köy Yaşam Merkezi” projesi ile Bolu genelinde istenilen şartları sağlayan köyler, ilkokullarına ve anasınıflarına tekrardan kavuştu. Ancak veliler tarafından Bolu merkeze bağlı 4 köyde bulunan ilkokullara yeterli öğrenci gönderilmemesinden ve muhtarların olumsuz görüş bildirmesinden kaynaklı merkeze bağlı 4 köyde ilkokullar kapatıldı.

Bolu’nun köylerinde atıl durumda bulunan köy okulları yeniden hayata kazandırılarak ilkokul eğitimi yapılabilir hale getirildi. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde eğitim verilmeye başlanan Bolu’nun merkeze bağlı Bahçeköy, Yazıören köyü, Yenigeçitveren köyü ve Ahmetler köyünde öğrenciler sıralardaki yerini almıştı. Ancak veliler tarafından Bolu merkeze bağlı köyde bulunan ilkokullara yeterli öğrenci gönderilmemesinden ve muhtarların olumsuz görüş bildirmesinden kaynaklı merkeze bağlı 4 köyde ilkokullar kapatıldı.

Konu ile alakalı olarak İl Genel Meclisi Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Üzeyir Ercivan, açılma talebine muhtarlar ve velilerden olumsuz görüş aldıklarını ve o köylerde uygun şartları taşıyan köy okullarının tekrar açılmayacağını belirtti.

ANAOKULU OLARAK HİZMET VERECEK

Üzeyir Ercivan Bahçeköy, Yazıören Köyü, Yenigeçitveren Köyü ve Ahmetler Köyünde bulunan köy okullarında ilkokulların kapatıldığını ve anaokullarının açılarak hizmete başladığı ifade etti.

7 yorum yapılmış
  • Muzaffer
    8 Kasım 2022 • 04:02
    Çok isabetli olmuş. 1,2 öğrencili okul mu olur? Bu okulları kapatanları kutluyorum.
  • Patatisyimeyenbolulu
    8 Kasım 2022 • 15:18
    Hep uyarıyan bu bolululara fazla patatis yedümen deye. Çok yiyalla gafa çaluşmaya sonra. Okul gelmiş ayaklarına biz istemeyoz deyalla. Neymiş 1 2 öğrenci varımış. La imamı da göderün o köyleden. 1 2 cemaat va nasıl olsa. Allahım sen aklıma mukayyet ol. Sınıfta iki çocuk olsun daha iyi eğitim alsınlar.
  • Boludanbirses
    8 Kasım 2022 • 22:50
    Bizimde koy okulumuz kapandi ,tasoluk köyünde.o okulda ben okudum kardeşim okudu.ve biz birleştirilmiş sinifli 3 odali okuldan iyi liseleri kazandık ve üniversiteye gittik.O güzel okulumu yıktılar bizden sonrakilere prefabrike okul yaptılar.Ne emeklerle bahçesine emek verdiğimiz hergun temizliğini yaptigimiz okulun yerine yenisi yapıldı. Sonuç ne oldu çocuklar o okulu değil merkezde okulları tercih ettiler.Ne varsa bizim oraların deyimiyle şu çarşıda, sonuç çoğu okuma
  • Egitim
    9 Kasım 2022 • 02:15
    Köy okulları kapandı köyler bitti. Tarım bitti. Köylüler çocuklarına sahip çıkabilmek için kapanan köy okulları ile evlerini kapatıyor. Köy okullarının kapatılması kadar büyük hata olamaz. Köy okullarının kapatılması köyden kente göçün en önemli sebebidir. Yazik olmus
  • Vatansever
    9 Kasım 2022 • 22:28
    Köy okulu kapanmasin diye çok çaba verdim nafile 9 öğrenciye düşünce kapandı.egitimde zayıf Yeni nesil evlenince köyde durmak istemiyor evlenince kirada bile durmaya razı bayanlar. Köyümüzde yaklaşık 600 kişi var 2 mahalle. Camiye giden 2 kişi yok anca cumadan cumaya. Hocalarda yeni imana geldi ezanı kendi okuyorlar.secim yaklaşıyor.
  • Bolulu
    10 Kasım 2022 • 12:10
    Köý okulları keyfi kapatılmadı. Belli bir sayı vardır. Bu sayının altına düşünce kapanır. Bir okulda ilkokul ve ortaokul olarak farklı branşlardan öğretmen gerekir. 1 sınıf için haftalık 2 3 saatlik ders için ögretmen nasıl gelecek oraya? Idare nasıl olacak? Okulun temizligi icin personal ve yakıt için giderleri de katarsak az mı?
  • KrolununTorunu
    10 Kasım 2022 • 12:12
    Köy okulları çocuğum köy okulunda okuyor demek istemeyen aileler yüzünden kapandı. Sınıflarda 20 ögrenci vardı da devlet o okulu mu kapatmış? Mantıklı olalım biraz. Son yıllarda insanlarda sehre taşınma hobileri baslamıştı.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.