VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA İLK DEFA RASTLANDI

5 Kasım 2022

.........................

Bolu Köroğlu Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği üyeleri, Bolu civarında türüne ilk kez rastlanan kedi gözlü yılanı Gerede’de görüntüledi. Anadolu'nun endemik nadir yılan türleri arasında gösterilen kedi gözlü yılan, göz kamaştırdı.

Bolu Köroğlu Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği üyeleri, kayıp bir köpeğin bulunması için gittikleri Gerede ilçesinde taşların içinde bir yılan olduğunu fark etti. Dağcılar, fotoğraflarını ve görüntülerini çektikleri yılanı daha sonra kendi halinde bırakarak bölgeden uzaklaştı.Gördükleri yılan hakkında kısa bir araştırma yapan Dağcılar, görüntüledikleri hayvanın bölgede daha önce yaşadığı bilinmeyen kedi gözlü yılan olduğunu öğrendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri ise görüntülerden özellikleri çok belli olmayan bu yılan türünün büyük ihtimalle kedi gözlü yılan olduğunu, küçük bir ihtimalle de bir engerek türü olabileceğini bildirdi.

Bolu'da ilk defa görülen yılanın, doğada küçük kemirgenler, kertenkeleler ve kuşlar gibi canlılarla beslenen kırbaç yılanları familyasına dahil yarı zehirli türlerden kedi gözlü yılan olma olasılığının çok yüksel olduğu kaydedildi.

Kedi gözlü yılanların, Türkiye'de, Trakya, Marmara, Eğe, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşam sürdürdüğü bilinen kedi gözlü yılanın Bolu ve civarında ilk kez görüldüğü öğrenildi.

  • BOLU’DA İLK DEFA RASTLANDI
  • BOLU’DA İLK DEFA RASTLANDI
  • BOLU’DA İLK DEFA RASTLANDI
2 yorum yapılmış
  • Mcahit
    5 Kasım 2022 • 16:40
    Kedi gözlü yılan değil, halk arasında Kafkas boynuzlu engereği olarak bilinir. Vipera transcaucasiana.
  • ErsanTrk
    7 Kasım 2022 • 10:30
    Kafkas Boynuzlu Engerek Zehirli bir Yılandır. Korunmalı Endemik Tür.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.