VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ALTIN FİYATLARININ YÜKSELMESİ ÖNEMLİ DEĞİL…

4 Kasım 2022

................................

HABER/ ENES ÖZKAN

Bolu’da Yukarı Çarşı’da 47 yıldır kuyumculuk yapan ve bu işin duayenlerin biri haline gelen İhsan Sarıkaya, altın fiyatlarını yorumladı. 2023 yılında altın fiyatları hakkında da konuşan Sarıkaya, “İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan dolayı insanların altına ulaşması zor hale geliyor. Fiyatın çok yükselmesi önemli değil, herkesin satın alabileceği düzeyde olsun. Bende kazanayım alanlarda mutlu olsun” dedi.

Bolu’nun en önemli noktalarından olan, tarihi Yukarı Çarşı’da 47 yıldır kuyumculuk yapan 72 yaşındaki kuyumcu İhsan Sarıkaya, altının son durumunu değerlendirdi. İhsan Sarıkaya, altın fiyatlarının çok yüksek seyrettiğine değinerek fiyat dalgalanmalarının yurt dışından kaynaklı olduğunu belirtti. İnsanların artık düğünlerde daha az altın taktığını ve alım gücünün düştüğünü belirten Sarıkaya, “İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan dolayı insanların altına ulaşması zor hale geliyor. Fiyatlar çok yüksek. Ben şahsıma konuşuyorum fiyatlar yükselmeden önce haftada sattığım altın miktarını şimdi ayda satamıyorum” diye konuştu. 2023 yılında altın fiyatlarından beklentisinden bahseden Kuyumcu Sarıkaya, “Fiyatın çok yükselmesi önemli değil, herkesin satın alabileceği düzeyde olsun” dedi.

“ÖNCEDEN HAFTADA SATTIĞIM ALTIN MİKTARINI ŞİMDİ AYDA SATAMIYORUM”

Ekonomik şartlardan dolayı insanların altına ulaşmakta güçlük çektiğine değinen Sarıkaya, “Altın fiyatlarında şu anda çok dalgalanmalar var. Fiyatlar, yurt içinden değil yurt dışından etkili geliyor. Şimdi yurt dışında olabilecek ekonomik çalkantıları da tahmin etmek biraz zor. Ama şunu bilirim şunu söylerim altın bir yıl iki yıl hiçbir şey vermese, üçüncü yılında hepsini toptan halleder, böyle bir yapısı vardır. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan dolayı insanların altına ulaşması zor hale geliyor. Fiyatlar çok yüksek. Ben şahsıma konuşuyorum fiyatlar yükselmeden önce haftada sattığım altın miktarını şimdi ayda satamıyorum” ifadelerini kullandı.

“BUNDAN 10 YIL ÖNCE GRAM ALTIN SATACAKSIN DESELERDİ İNANMAZDIM”

Çeyrek altının yerini gram altının aldığını ifade eden İhsan Sarıkaya, “Bundan 10 yıl önce gram altın satacaksın deselerdi inanmazdım. Ama şartlar işi oraya götürdü. Tabiri caizse çeyreğin yerini gram aldı. Gramın fiyatı da aşağı yukarı bin lira civarında seyrediyor. Düğünlerde organizasyon işi yapan bir arkadaşım var, ona sordum ‘ne takılıyor düğünlerde?’ diye. O da bana ‘ağabey ortalama 200 lira takılıyor’ dedi. Öyle olunca da bizim altın satma şansımız azalıyor” şeklinde konuştu.

“FİYATIN ÇOK YÜKSELMESİ ÖNEMLİ DEĞİL”

Son olarak ise 2023 yılı altın fiyatlarının çok yüksek olması değil alınabilir olmasının önemli olduğunu söyleyen Kuyumcu İhsan Sarıkaya, “Fiyatın çok yükselmesi önemli değil, herkesin satın alabileceği düzeyde olsun. Bende kazanayım alanlarda mutlu olsun” dedi.

1 yorum yapılmış
  • ErsanTrk
    5 Kasım 2022 • 03:57
    Altında volarite dalgalanma çok ve gerçekten çok pahalı. İnsanlar Altın Alamıyor olanda Almıyor. Şu Dönemde Altın Kazandırmıyor. Ons Altın daha da düşecek bu yıl.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.