VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KİRALIK VE SATILIK DAİRE ARAYIŞINDA 2023 BEKLENTİSİ

3 Kasım 2022

..................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu İnşaat Müteahhitleri Derneği(BİMDER) Başkanı Bülent Arslan, 2023 yılının ilk aylarında konut kredi faiz oranlarının düşmesini beklediklerini ifade ederek, “Faizlerin düşmesiyle emlak sektörü canlanacaktır ve daire satışları talep doğrultusunda hareketlenecektir. Bolu’da inşaat yapan firma sayısı 200’ün üzerinde olup bunlardan 50-60 tane firmamız yoğun bir şekilde üretim yapmaktadır. 2023 yılında arz talep doğrultusunda kiralık konut bulma sıkıntısının azalacağını ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bolu’da faaliyet gösteren müteahhitler Bolu İnşaat Müteahhitleri Derneği (BİMDER) çatısı altında bir araya geldi. 28 Eylül 2022 tarihinde yapılan kongreyle bir kurucu başkan ve 21 kurucu üyeyle müteahhitler BİMDER’i kurdu. Dernek başkanı Bülent Arslan, birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak için bir araya geldiklerini belirterek, “Bolu İnşaat Müteahhitleri Derneği sivil toplum kuruluşu olup hiçbir şekilde siyasi amaç göstermemektedir. Derneğimizin kuruluş amacından bir tanesi de sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktır. Bolu’da daha önceleri bu derneği kurmak için çalışmalar yapıldı fakat sonuca ulaşılmadı. Son dönemlerde yaşamış olduğumuz mesleki sıkıntılarımız derneğimizi kullanmamızı hızlandırdı. Derneğimizin kuruluşunda kurucu üyelerimizin göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür ederim.” dedi.

EMLAK SEKTÖRÜ 2022 YILINDA ZOR BİR DÖNEME GİRDİ

Emlak sektörünün 2022 yılında zor bir döneme girdiğini kaydeden Arslan, şunları söyledi:

“Son dönemlerde yaşamış olduğumuz ekonomik sıkıntılardan dolayı dünya çapında emlak sektörü 2022 yılının ilk aylarından itibaren zor bir döneme girdi.  Umut ediyorum ki 2023 yılının ilk aylarından itibaren konut kredi faizlerinin düşmesi ile emlak sektörü canlanacaktır ve daire satışları talep doğrultusunda hareketlenecektir. Bolu’da inşaat yapan firma sayısı 200’ün üzerinde olup bunlardan 50-60 tane firmamız yoğun bir şekilde üretim yapmaktadır. 2023 yılında arz talep doğrultusunda kiralık konut bulma sıkıntısının azalacağını ümit ediyorum.”

BOLU’DA KENTSEL DÖNÜŞÜME ACİLEN HIZ VERİLMELİ

Bolu’da kentsel dönüşüme acilen hız verilmesi gerektiğini dile getiren Arslan, “Bolu ilimiz deprem bölgesinde olduğu için kentsel dönüşüme acilen hız verilmesi gerekmektedir. Bolu halkı da kentsel dönüşüme önem vermelidir. Bolu İnşaat Müteahhitleri olarak mimari açıdan deprem yönetmeliğine uygun, dayanıklı yaşam alanları üretmeyi hedefliyoruz. Sonuç olarak BİMDER derneğimiz amaçları doğrultusunda, çizgisinden sapmadan aldığı kararları uygulayacak ve meslektaşlarımızın haklarını savunacağı ve sıkıntılarını en kısa süre içerisinde neticeye kavuşturacağımıza inanıyorum. Bolumuzu güzelleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Mteahhit
    4 Kasım 2022 • 04:39
    Arsa verin biz yapalım. Arsa bulamıyoruz acil belediyenin arsa sorununa çözüm bulması lazım. Şehir batı gişelerinde tıkandı kaldı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.