VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HALK OTOBÜSLERİNE ZAM TALEBİ

1 Kasım 2022

......................................

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, akaryakıta sürekli gelen zamlarla birlikte artan işletme maliyetleri nedeniyle halk otobüslerine zam yapılmasını talep edeceklerini açıklayarak, “Diğer illeri takip ediyoruz. Şu anda işletmelerimiz yani halk otobüsü işletmelerimiz para da kazanmıyor, zarar da etmiyor” şeklinde konuştu.

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, bin 100 üyeyle kentin en büyük odası olduklarını hatırlatarak, “Üyelerimizde 220 tane taksici, 400 tane kamyon, 370 tane servis aracı, galeri, araç kiralama firmaları, otoparklar, kurtarıcılarla birlikte toplamda bin 100 üyemiz var. Akaryakıta sürekli gelen zamlar fiyatlarımızı alt üst ediyor. Akaryakıt fiyatları, girdi maliyeti çok yüksek. Akaryakıt fiyatlarındaki dengesizlik bizi çok üzüyor. Fiyatlar bir gün işte bir liraya çıkıyor, 2 liraya geri geliyor, 3 lira çıkıyor, bir lira geri geliyor. Bunlar da hepsinin fiyatlarımızı altüst ediyor. Yedek parça bulamıyoruz. Bazı tedarikçiler   münferit zam yapıyorlar. Elinde olduğu halde yok gibi gösterip zam yapanlar var. Ufak tefek yedek parça sıkıntısından dolayı araçlarımız yatmakta. Böyle bir sıkıntılarımız da var.” dedi.

ÜCRETSİZ HALK OTOBÜSÜNE BİNENLERİN SAYISI ARTTI

Bolu’da özel halk otobüsüne binen vatandaşların sayısının da artış gözlendiğini dile getiren Fırat, şunları söyledi:

“Özel halk otobüslerimizde sıkıntımız var. Ücretsiz yolcularımız had safhada. Bu vatandaşlarımızın ne kadar da devletten parası gelse bile çok az ve gecikmeli geliyor. Çünkü ücretsiz yolcu binenlerin sayısı çoğaldı. Şu an bu rakam yüzde 30 civarında. Önümüzdeki günlerde halk otobüs biniş ücretlerine zam talebimiz olacak. Şu anda halk otobüsü işletmelerimiz para kazanmıyor, zarar da etmiyor. Akaryakıt fiyatlarına  önümüzdeki günlerde tekrar bir zam bekleniyor. Sadece buna değil madeni yağa da yüzde elli zam geldi. Kasko sigortalarımız ve normal sigortamız çok yükseldi. Bugün bu küçük halk otobüsünün kaskosu 12-13 bin lira civarında. Trafik sigortası 6-7 bin lira civarında. Hizmetin sürekli olabilmesi için bu insanların ayakta durması lazım. Kaliteli hizmet istiyorsak mutlaka bunun da bedeli olması lazım. Vatandaşımızı düşünmek zorundayız. Ama esnafımızı da yok sayamayız.”

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE DE MALİYET ARTTI

Öğrenci servislerinde de maliyetlerin arttığını hatırlatan Fırat, “Öğrenci servislerimizde maliyetlerin artışından dolayı vatandaş da esnafımız da haklı. Biz burada ortayı bulacaktık ve bulduk. Öyle bir fiyat açıkladık. Fakat açıkladığımız fiyatlar yine vatandaşımıza yüksek geldi. Ama esnafımız da bu parayı almazsa bu hizmeti veremez. Çünkü can taşıyorlar. Bunun hepsinin bir sorumluluğu var. Bunların rehber personeliydi, okul aile birliği yardımıydı, kendi işletme giderleriydi. Tabii bunun da gider kalemleri var. Bunu alabilmesi için mutlaka o payı da tahsil etmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

3 yorum yapılmış
  • Harun
    2 Kasım 2022 • 02:24
    Kardesim boluda taksi istanbuldan bile daha pahalı. Daha neyin zammı olacak Otobüsleri bilemiyorum
  • Ali
    2 Kasım 2022 • 16:50
    Doymadınız zam yapmaya..Devlet bitdi.Bekediye bsşladı..sıra otobüse zam ekmeğe çaya6 şekere zarar ediyorsa kurtarmıyorsa sat gitsin beya niye uğraşıyorsun.
  • Selamlar
    3 Kasım 2022 • 04:44
    Günaydın Orhan Fırat günaydın bütün otobüscüler sana öyle dua ediyor ki anlatamam
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.