VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KADINLARIN SESİNİ DUYURMAK İÇİN BAŞKAN OLDUM

1 Kasım 2022

...............................................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu’da uzun yıllar sonra Perihan Bengü Akşemsettinoğlu Yılmaz, meslektaşlarının oylarıyla Bolu barosunun ilk kadın başkanı oldu. Türkiye’de kadınların daha güzel yerlerde olması için baro başkanlığı için yola çıktığının altını çizen Akşemsettinoğlu, “Özellikle İstanbul sözleşmesinden bir gecede bir kararnameyle çıkılması, kadın cinayetleri, kadına yönelik artan şiddetin ardından artık kadınların seslerini duyurmaları gerekiyordu ve bu göreve talip oldum” şeklinde konuştu.

158 erkek 112 kadın avukatın bulunduğu Bolu Barosunun son yapılan kongresinde Perihan Bengü Akşemsettinoğlu Yılmaz, 79 oyla başkan seçildi. Bolu Barosunun ilk kadın başkanı olan genç kadın avukat, hayata geçirmeyi planladıkları çalışmalarını Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Cumhuriyet gazetesine anlattı. Türkiye genelinde kadın baro başkanlarının sayısının arttığı bir dönemde olduklarını belirten Akşemsettinoğlu, “Çağdaş bir ülke olma yolunda daha da ileriye gitmesi gereken ülkemizde kadınlar maalesef bir çok söylem ve davranışlara geri plana atılmaya başlandı. Türkiye Barolar Birliği Başkanımız özellikle kadın başkanları çok destekleyerek söylemlerde bulundu. Özellikle İstanbul sözleşmesinden bir gecede bir kararnameyle çıkılması, kadın cinayetleri, kadına yönelik artan şiddetin ardından artık kadınların seslerini duyurmaları gerekiyordu. Kadınların ülkemizde daha güzel yerlerde olmasına inandığım için, kadın erkek ayrımının kalmaması için, kadının her yerde olması için bu göreve talip oldum.” dedi.

EN ÖNEMLİ KONU İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ YAŞATMAK

Akşemsettinoğlu, arkasında durulması gereken en önemli konunun İstanbul Sözleşmesini yaşatmak olduğunu vurgulayarak açıklamalarına şöyle devam etti:

“Kadına yönelik şiddet konusunda Kadın Hakları Komisyonumuz aracılığıyla Bolu baromuz ve tüm barolar bu konuda çok hassaslar. Son dönemde Bolu Barosunda Kadın Hakları Komisyonu Başkanlığını da yürüttüm. İlk önce yapılması gereken ve arkasında durulması gereken en önemli konunun İstanbul Sözleşmesini yaşatmak olduğunu düşünüyorum. Bunun için baro olarak elimizden geleni yapacağız. Bolu Valiliğinin düzenlediği ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı’na desteklerimizi sürdüreceğiz. Kadınlarımızın her türlü arkasındayım. En önemlisi ise kadınlarımızın eğitimi. Kadınlarımızın asla 

1 yorum yapılmış
  • Yldz
    1 Kasım 2022 • 14:31
    İstanbul sözleşmesi kadınları yaşatmadı maalesef.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.