VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖYLÜ KADINLAR DÜNYAYA AÇILMAYI HEDEFLİYOR

1 Kasım 2022

.....................

HABER/Gülce ÖĞÜLENER- Enes ÖZKAN

Bolu’nun Demirciler Köyü’nde köyün 49 gelini tarafından kurulan  Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kadınlara hem istihdam sağlıyor, hem de doğal ve yöresel lezzetler sunuyor. Köylü kadınların kendi elleriyle yapmış olduğu doğal ve yöresel ürünler kooperatifte üretilerek vatandaşlara sunuluyor. Köylü kadınlar ürettikleri birbirinden lezzetli ürünleri farklı ülkelere satmayı hedefliyor.

Bolu merkeze bağlı Demirciler köyünde yaşayan kadınlar yöresel ürünleri değerlendirip ekonomiye kazandırmak için bir araya gelerek Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurdular. 49 kadının kurduğu kooperatifte kızılcık tarhanası, erişte, çeşitli marmelat ve reçeller, kozalak şurupları gibi birçok ürün kooperatifte üretilerek vatandaşlara sunuluyor. Kadınların ürettiği birbirinden lezzetli ürünler beğeni topluyor.

Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kooperatif Başkanı Emine Özdoğan, ürünlerinin doğal ve el emeği olduğunu ve köyün gelinleri olarak bu kooperatifi kurduklarını belirterek “Biz bu kooperatifi köyün gelinleri olarak 49 kişi ile kurduk. Şu an da sigortalı 8 tane çalışanımız var ama etkinlikler yapacağımız zaman ya da büyük organizasyonlarda, büyük yapacağımız işlerde bütün hanımlar toplanıyoruz ve birlikte çalışmaları yürütüyoruz.” dedi.

ÜRÜNLERİMİ İHRAÇ ETMEYİ HEDEFLİYORUZ

Satışlarını birçok E-ticaret sitesiyle yaptıklarını ve 14 Burada alışveriş merkezinde mağazaları olduğunu söyleyen Özdoğan yakın zamanda dünya açılacaklarını belirterek şunları söyledi:

Demirciler Köyü’nde yöresel yemekler kır lokantası açtık ve henüz çiçeği burnunda bir işyeri. Kooperatif, bu kır lokantasında hem ürünlerini sergiliyor hem de kahvaltıları ve yöresel yemekleri ile Bolu’yu tanıtmayı ve gelenlerin ağzında bir tat bırakmayı amaçlıyor. Kır lokantası için köyde atıl durumda bulunan okulun tadilatını yaptırdık. Köyde yaklaşık olarak 20 yıldan bu yana atıl durumda bulunan okulun tadilatını yaptırdık. “Kadının emeği, birliğin temeli” projesi dedik projemize. Bu projeyle okulun tadilatını, iç mekanını dizayn edebildik. Aynı zamanda altı tane seramız bir tane de lavanta bahçemiz var. Önümüzdeki yıl lavanta bahçemizi de artık turizme açmak istiyoruz.”

“EĞİTİMLERİ ÖNEMSİYORUZ”

Eğitimleri önemsediklerini ve iki kış eğitim aldıklarını söyleyen Özdoğan “Biz eğitimleri çok önemseyerek, ekibimle birlikte 2 kış eğitim aldık. 80 saat kooperatifçilik eğitimi, 130 saat girişimcilik eğitimi, 130 saat seracı eğitimi ve 216 saat gıda hijyen eğitimi ve 216 saat aşçılık eğitimi alarak buraya geldik. Burada hiçbirimiz tabi ki profesyonel değiliz ama hepimiz sevgimizi kattık.” ifadelerini kullandı.

  • KÖYLÜ KADINLAR DÜNYAYA AÇILMAYI HEDEFLİYOR
  • KÖYLÜ KADINLAR DÜNYAYA AÇILMAYI HEDEFLİYOR
  • KÖYLÜ KADINLAR DÜNYAYA AÇILMAYI HEDEFLİYOR
  • KÖYLÜ KADINLAR DÜNYAYA AÇILMAYI HEDEFLİYOR
  • KÖYLÜ KADINLAR DÜNYAYA AÇILMAYI HEDEFLİYOR
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.