VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLUSPOR’DA MALİ TABLO ALARM VERİYOR

1 Kasım 2022

.................................

Boluspor Başkanı Savaş Abak, kırmızı beyazlı takımın mali tablosunu açıklayarak, “Boluspor’un 26.5 milyon TL geliri var ama 80 milyon TL gideri var. Zamanında çözülmeyen sorunlar bugün Boluspor kulübüne fazladan yük getiriyor. Boluspor’a iş dünyasından ve yetkililerden destek bekliyoruz” dedi.

Sezona başarılı bir başlangıç yapan Boluspor,  geride kalan 11 haftada 19 puan toplayarak üçüncü sıraya kadar yükseldi. Boluspor Başkanı Savaş Abak ve yönetim kurulu üyeleri, A takım tesislerinden alt yapı tesislerine kadar tüm alanların tadilatı yaparak yenilediler. Boluspor Başkanı Savaş Abak, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında başarılı bir grafik sergileyen kırmızı beyazlı kulübün mali tablosunu açıkladı.

GEÇMİŞTEN 13 FUTBOLCUNIN AÇTIĞI DAVALAR VAR

Kırmızı beyazlı takımın gelir ve gider tablolarını açıklayan Başkan Abak, gelir ve giderler arasındaki farkın yaklaşık 54 milyon TL olduğunu belirterek, ““Boluspor’un 26.5 milyon TL geliri var ama 80 milyon TL gideri var. 13 futbolcumuzla davalarımız devam ediyor. Bu 11 futbolcu Necip Çarıkçı, 2 futbolcu Abdullah Abat dönemine ait. 13 futbolcunun toplam ödemeleri zamanında yapılmış olsaydı 4 milyon 400 bin TL iken bugünkü tarih itibariyle mahkeme ve avukat masrafları ile yasal faizleri de dahil edersek 12 ile 15 milyon TL civarında ödeme ile karşı karşıyayız. Bu rakam bir yıllık federasyon gelirlerimizden çok fazla” diye konuştu.

ÇARIKÇI VE ABAT DÖNEMİNDEN 10 PERSONEL İLE DAVALAR SÜRÜYOR

Başkan Abak, eski başkanlardan Necip Çarıkçı ve Abdullah Abat döneminden 10 personelin kulübe dava açtığını ifade ederek şunları söyledi:
“10 personelin toplam ödemeleri zamanında yapılmış olsaydı 700 bin TL civarında iken bugünkü tarih itibariyle bu dosyaların tamamının borcunun ödenmesi durumunda 2 milyon 500 bin TL ile 3 milyon TL civarında bir para ödenmesi söz konusu. Eski futbolcular ve eski personellerin açtığı dava ve icra dosyalarının kapatılması söz konusu olduğunda bugünkü tarih itibariyle kulübümüzün kasasından en az 15 milyon TL ile 18 milyon TL para çıkacaktır. Kongrede verilen mali tabloda bu durum 3.5 milyon gözükürken bu borç 18 milyon TL civarında geldi. Dolayısıyla kongrede görülen borç 50 milyon TL değil 63-65 milyon TL civarında. Akaryakıt istasyonuna da zamanında ödeme yapılmadığı için 1 milyon 500 bin TL borç var. Bu borcu da ekleyecek olursak ileride kulüp kasasından yaklaşık 20 milyon TL gibi bir para çıkacak. Zamanında çözülemeyen sorunlar bugün Boluspor’a 20 milyon TL fazladan yük getirmektedir. 30 Mayıs 2022 tarihinden 31 Ekim 2022 tarihine kadar eski yönetimler ile ilgili ödemeler toplamı 15 milyon 500 bin TL. 30 Mayıs 2022 tarihinden 31 Ekim 2022 tarihine kadar bizim yönetim kurulu tarafından yapılan ödemeler toplamı 23 milyon 500 bin TL. Fazladan ödenen paralar Bolu’nun, iş adamlarının, yöneticilerin ve bize destek veren herkesin kısaca hepimizin paraları”

1 yorum yapılmış
  • Esnac
    1 Kasım 2022 • 15:53
    Başkanlık ve yöneticilik, borcunu döndürmek te zorlanan kulüpler için büyük risk bence. Alt yapıyı güçlendirme den bu borç yükünün altından kalkmak mümkün görünmüyor diye düşünüyordum. Bu nedenle işinin bilen ve severek yerine getiren bu yönetimin en azında 3 ila 5 yıl arasında desteklenmesi gerektigi kanısındayım. Alt yapıda Bolu evlatlarının daha ön planda tutulması şahsi tavsiyemdir. Başarılar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.