VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÖLKÖY’DE ESRARENGİZ ÖLÜMLER DEVAM EDİYOR

31 Ekim 2022

........................................

Bolu'nun içme suyu ihtiyacının karşılandığı Gölköy Barajı'nda balık ölümlerinin yeniden başlaması tedirginlik yarattı.

Ekim ayının başında Bolu’nun içme suyunun karşılandığı Gölköy Barajı’nda yaşanan esrarengiz balık ölümleri tekrardan alevlendi. Bölgede inceleme yapan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ölü balıklardan ve sudan numune almıştı. Aradan geçen 25 günün ardından Gölköy’de yeniden ölü balıklar kıyıya vurdu. Ortaya çıkan görüntüler tedirginlik yaratırken ölümlerin neden yaşandığı henüz tespit edilemedi.

YARIŞMA İPTAL EDİLMİŞTİ…

Ekim ayının başında Gölköy Barajı Göleti'ndeki balık ölümleri sürerken, Olta Balıkçılığı Federasyonu'nun yarışmalarına yönelik sabotaj iddiasının ardından soruşturma başlatıldı. İhbarla bölgeye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler geldi. Ekipler, barajdan ölü balıkları toplayıp, sudan da numune aldı. Numuneler, incelenmek üzere laboratuvara götürüldü ancak henüz sonuç çıkmadı. Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu da 29 takımdan 110 kişinin katıldığı ‘Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması’nı erken sonlandırdı. Federasyon Başkanı Serkan İnanç, kendilerini istemeyen grubun sabatojı nedeniyle balık ölümlerinin olabileceğini iddia etti. İddia sonrası Bolu Cumhuriyet Savcılığı’nca balık ölümleri ile ilgili soruşturma başlatıldı. Öte yandan bölgede çoğu sazan olmak üzere balık ölümlerinin sürdüğü belirtildi.

2 yorum yapılmış
  • RIZA
    31 Ekim 2022 • 22:50
    RAKI YADA BİRA ŞİŞESİNDE BALIK OLSAM MİSALİ GÖLDEN BOL BOL ŞİŞE ÇIKIYOR
  • RIZA
    31 Ekim 2022 • 22:55
    BU ŞİŞELERİN BİRAZIDA YUMRUKAYA BARAJI VE KANAL BOYUNDA İÇENLER TARAFINDAN GÖNDERİLİYOR. KANAL BOYU SARHOŞ MEKANI OLDU ADETA
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.