VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ALKOLLÜ MEKANLARA SIKI DENETİM

31 Ekim 2022

...................................

HABER / BÜLENT VELİOĞLU

Bolu Valisi Erkan Kılıç, kentte alkollü mekanların tespiti konusunda sıkıntılar yaşandığını belirterek vatandaşlardan çok sayıda şikayet geldiğini söyledi. Vali Kılıç, “O kapsamda eksikler var ve belediyeden onları düzeltilmesi istendi. Talebin gözden geçirilmesi için Bolu Belediyesine yazı yazıldı” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Cumhuriyet gazetesi için Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu’nun sorularını yanıtlayan Vali Erkan Kılıç, kentte asayiş konusunda hiç bir sıkıntının yaşanmadığını ifade ederek, “Bolu’da genel anlamda güvenlikle ilgili bir sıkıntı yok. İlimiz güvenli bir şehir. Yaklaşık 35 bin öğrencimiz var ve öğrencilerimiz güvenli şekilde eğitim öğretimlerine devam ediyorlar. Kentte güvenliği tehlikeye atacak ekstra olaylar yok. Güvenliğin ve asayişin sağlanması konusunda uyumlu şekilde çalışıyoruz. Haftanın 7 günü 24 saat güvenliği sağlamak için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar.” diye konuştu.

BOLU BELEDİYESİ İLE DSİ ARASINDA KANAL YOLU NEDENİYLE PROBLEM VAR

Bolu Belediyesi ile DSİ arasında kanal kapatma projesi kapsamında problem yaşandığını söyleyen Vali Kılıç, “Bolu Belediyesi ile DSİ arasında kanalın kapatılmasına ilişkin yapılan bir protokol var. Orada protokolün esaslarına uyulmadığı gerekçesiyle problem yaşanıyor. Anladığım kadarıyla DSİ’nin protokol kapsamında bir müdahalesi oldu. Süreç yargıya taşındı ve devam ediyor.” şeklinde konuştu.

ALKOLLÜ MEKANLARIN YER TESPİTİ KONUSUNDA PROBLEM VAR

Bolu’da alkollü mekanların yer tespiti konusunda sıkıntılar yaşandığını belirten Kılıç, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bolu’da alkollü mekanların yer tespiti konusunda problemler var, Onunla ilgili belediyeden düzeltme istendi. Bununla ilgili bir yazışma oldu. Çok gelişigüzel alkollü mekanlar açıldı. Bu nedenle vatandaşlarda çok şikayette bulundular. Vatandaşlar değişik kanallarla şikayetlerini bize ilettiler. İçki içenlere tabi ki karşı değiliz ama idarenin de bu konuda mevzuatları var ona uymaları gerekiyor. O kapsamda eksikler var ve belediyeden onları düzeltilmesi istendi. Talebin gözden geçirilmesi için Bolu Belediyesine yazı yazıldı. Her yeri içkili yer bölgesi yapamazsınız bunun mevzuatı var.”

 

 

 

 

 

4 yorum yapılmış
  • vatandasssss
    31 Ekim 2022 • 08:48
    Bu coğrafyadan hiçbi şey olmaz. Modern dünyanın bu konuları aşalı 500 sene oluyor.
  • BoluGerekleri
    31 Ekim 2022 • 12:42
    Ben vali olsam hepsini kapatırım hepsi sorun
  • Bolulu
    31 Ekim 2022 • 21:52
    Sadece alkollü mekanlara yönelik bir çalışmamı yapılacak yoksa.Herkes geçim derdinde ekmeğimin peşinde.
  • Vatandas
    1 Kasım 2022 • 03:02
    Sayın Vali.Köy Cami imamlarını da bir denetletseniz.Ezan merkezi sisteme bağlı okutturulduğu için imamlar görevleri başında durmuyorlar.Ezanı kendileri okusa görev yerlerinden ayrılamayacaklar.Kendileri ezan okumadıkları için vakit namazlarında namaz kıldırıp kıldırmayacakları bilinmiyor.Yalnız Cuma günleri Cuma namazı kıldırıyorlar.Hepsi olmasa bile genellikle köy cami imamları ayda 4 Cuma namazı kıldırarak maaş alıyorlar.Köyde cenaze selası vermek için i
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.