VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU VALİSİ ERKAN KILIÇ’TAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

28 Ekim 2022

.......................................

Bolu Valisi Erkan Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Kılıç, “Tarihi nice zaferlerle dolu olan aziz milletimizin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı ve topyekûn mücadeleyle kazandığı, dünyada bir eşi benzeri dahi olmayan büyük zaferi neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıl dönümünde Bolu Valisi Erkan Kılıç, kutlama mesajı yayımladı. Cumhuriyetin kuruluşunun 99.yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadığını belirten Vali Kılıç tüm Boluluların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

“CUMHURİYETİMİZİN 99. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN ONUR VE GURURUNU YAŞIYORUZ”

Bolu Valisi Erkan Kılıç açıklamasının başında, “Anadolu topraklarının işgalden kurtulmasıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi ve bu tarih 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaya başladı. Tarihi nice zaferlerle dolu olan aziz milletimizin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı ve topyekûn mücadeleyle kazandığı, dünyada bir eşi benzeri dahi olmayan büyük zaferi neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Ecdadından aldığı ilhamla, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üzerinde tutan aziz milletimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşiyle, esareti kat’i surette kabul etmeyerek her türlü imkansızlığa ve yokluğa rağmen İstiklal Savaşı’nda dünyanın en güçlü devletlerine meydan okumuş, bu topraklardan adının asla silinmeyeceğini tüm dünyaya duyurdu” ifadelerini kullandı.

 “29 EKİM, BİN YILDIR ÜZERİNDE HÜR YAŞADIĞI TOPRAKLARI EDEBİ VATAN HALİNE GETİRDİĞİ GÜNDÜR”

Vali Kılıç, devamında, “29 Ekim 1923 tarihi; geleceği ve iradesi vesayet altına alınmak istenen, vatanı parçalanmak istenen bir milletin bağımsızlığına yönelik tehditleri azim ve kararlılıkla bertaraf ettiği, bağımsızlığının ve hür iradesinin tescillendiği, bin yıldır üzerinde hür yaşadığı toprakları ebedi vatan haline getirdiği gündür. Hiç şüphe yoktur ki; geçmişinde olduğu gibi bugün de bu aziz millet, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında hür ve kardeşçe yaşamak için, ülkemizi, demokrasimizi ve bağımsızlığımızı hedef alan her türlü tehlikeye ve birlik beraberliğimizi bozmak üzerine kurulan kirli oyunlara karşı tek vücut olup göğsünü siper edecektir. Nice bedeller ödenerek ecdadımızın büyük fedakârlıkları ve cesaretiyle kurulan ve 99. yıl dönümünü birlik ve beraberlik ruhuyla idrak ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmak, bizlere bu cennet toprakları vatan kılan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize olan borcumuzun gereğidir” diye konuştu.

“BOLULU HEMŞEHRİLERİMİN CUMHURİYET BAYRAMI’NI EN İÇTEN DUYGULARIMLA KUTLUYORUM”

Tüm Boluların bayramını kutlayan Vali Kılıç son olarak şu ifadelere yer verdi; “ Bu duygu ve düşüncelerimle; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden şanlı gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyor, tüm Bolulu Hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.