VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

IHLAMUR ÇEYREK GRAM ALTINLA YARIŞIYOR

21 Ekim 2022

.......................................

Haber: Enes ÖZKAN

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği, kilogram fiyatı 250-300 lira arsında olan ıhlamur, çeyrek gram altın ile yarışıyor. Kilo kilo alamayanlar için 80 gramını 20 liradan tezgahında satışa sunan Özlem Aydınoğlu, “Soğuk algınlığına bire bir etki eden ıhlamur, bu aylarda en çok satan ürünlerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Özellikle nezle ve gribe karşı akla gelen ilk çözüm kaynağı olan ıhlamurun 80 gramlık paketleri Bolu’da 20 liradan satışa sunuluyor. Ihlamurun kilosu ise 250 liradan başlayarak 300 liraya kadar çıkıyor.   Markasına göre değişiklik gösteren ıhlamur fiyatları her bütçeye göre var. Ekim ayından itibaren vatandaşlar tarafından bolca tüketilmeye başlayan ıhlamurun ilkbahara kadar yoğun bir şekilde satılması ön görülüyor. 45 yaşındaki Özlem Aydınoğlu bahçesinden çiçeği ile birlikte topladığı ıhlamurları Bolu Belediyesi Yöresel Ürünler Satış Yeri’nde satarak aile ekonomisine katkı veriyor.

“ÇİÇEĞİ OLMADAN TOPLANIRSA HİÇBİR FAYDASI OLMAZ”

Öksürük ve bronşite ıhlamurun iyi geldiğini ifade eden Aydınoğlu, “Bu aylarda grip ve soğuk algınlığı geçiren vatandaşların en çok tükettiği içeceklerden biri ıhlamur. Öksürük, bronşit ve boğaz yumuşatmaya karşı bire bir etki eden ıhlamurun 80 gramını 20 liradan satışa sunuyorum. Ihlamuru çiçeği ile kendimizi topluyoruz, çiçeği olmadan toplanırsa hiçbir faydası olmaz. Sonbaharda soğuk algınlıkları başladığında herkes bitki çaylarına yöneliyor” dedi.

 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.