VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İHALE ARAP UYRUKLU İSPANYOLA VERİLDİ

20 Ekim 2022

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Dağkent mevkiinde bulunan belediyeye ait ...

Haber: Serap VARLIK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Dağkent mevkiinde bulunan belediyeye ait arsanın Suriyeli bir vatandaşa satıldığı iddialarına cevap vererek, “Şirket dün bir satış yapmış. Satışa 2-3 kişi katılmış. Ben de satış yapıldıktan sonra bunu öğrendim. Bir İspanyol kökenli firma bunu almış. Firmanın sahibi Arap. Bizim edindiğimiz bilgiye göre hem İspanyol vatandaşı hem de uzun süredir Türk vatandaşlığı verilmiş kendisine. Ben Türkiye’yi sömüren sığınmacılara karşıyım. Yatırım yapan turistlere karşı değilim” diye konuştu.

Bolu Belediyesi iştiraklerinden Bolu Bel A.Ş tarafından açılan ihaleyle Dağkent mevkiinde bulunan belediyeye ait arazi satıldı. Sığınmacılara yönelik söylemleriyle dikkat çeken Başkan Özcan, belediyeye ait arazinin Suriye uyruklu bir kişiye satıldığı yönündeki iddialara cevap vererek, “Şirket dün bir satış yapmış. Satışa 2-3 kişi katılmış. Ben de satış yapıldıktan sonra bunu öğrendim. Bir İspanyol kökenli firma bunu almış. Firmanın sahibi  Arap uyruklu. Ama hem İspanyol vatandaşı hem de uzun süredir Türk vatandaşlığı verilmiş kendisine. Dolayısıyla hukuken bir Türk vatandaşının ihaleye girmesine engel de olamazsınız. Yasal bir sıkıntı yok burada. Peki kaça satmışlar? KDV dahil 25 milyon liraya satmışlar.  Biz belediyeyi büyütmeye çalışıyoruz. Bolu Bel A.Ş şu kardeşiniz bir beş sene daha bu görevde kalırsa Türkiye’nin en büyük 500 firmasından bir tanesi olacak. Şu anda sadece İstanbul Belediyesi’nin birkaç tane firması Türkiye’nin ilk 500 firmasından biri.” dedi.

3 yorum yapılmış
  • Ali
    21 Ekim 2022 • 14:11
    Çevir kazı yanmasın...bu millet aptal değil siyasetçi deyince bin kere düşünüp oy vermek lazım ...
  • ppolat
    20 Ekim 2022 • 15:33
    Paranin dini imani milliyeti bayragi olmaz.
  • Karacasulu
    22 Ekim 2022 • 21:56
    Sen nasıl bir baskansin ki satış yapıldıktan sonra haberin oluyor, belediyede kendi kurduğun şirket bile seni takmıyor anlaşılan sonradan ogrendigine göre, bu arada o arsada yapılacak işte bir sürü sığınmacı çalışacak bunu tahmin edebiliyon dimi boş başkan
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.