VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MADENDE ÖLENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDILAR

17 Ekim 2022

........................

Bolu’da sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar Bartın’da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren 41 madenci için gıyabi cenaze namazı kıldılar.
Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 41 madenci için sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar bir araya geldi. İzzet Baysal Caddesinde toplanan aralarında Memur- Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı ile sendika üyeleri ile vatandaşların olduğu grup ölen maden işçileri için gıyabi cenaze namazı kıldılar.
Memur- Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, Türkiye’nin derin bir acıyla sarsıldığını belirterek, “Yerin metrelerce derinliğinde rızıklarını kazanmak, çocuklarına helal lokma götürmek için çalışan kardeşlerimiz maalesef bir iş kazasında hayatlarını kaybettiler. Kimi yeni evlenmişti, kiminin 1 haftalık çocuğu vardı, kimi emekliliğine gün sayıyordu ama hepsi alın teriyle evlerine ekmek götürme derdindeydi. Onlar hikâyelerini yerin altında bıraktılar, bu dünyadan onları rahmeti-i rahmana uğurladık. Bizim onlar için yapabileceğimiz tek şey dua. Çünkü yarım kalan hikâyeler, yarım kalan hayatlar vardır buy hayatta ve onlar geride gözü yaşlı analar, eşler, evlatlar bıraktılar.” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.