VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KURDAKİ DALGALANMA O SEKTÖRÜ DE ETKİLEDİ

15 Ekim 2022

.............................

HABER: Tevhide İrem Zorlu

Bilgisayar sektöründe artan kur ve tedarikte yaşanan sıkıntı nedeniyle artık ortalama bir bilgisayarın fiyatı 10 bin TL’den başlıyor. İkinci ellerde ise bazı modellerin fiyatı büyük bir artış gösterdi. Fiyatlardan satıcılar da bilgisayar almak isteyen vatandaşlar da zor durumda ve şikayetçi.


Yüksek dolar kuru ve ekonomik kriz bilgisayar fiyatlarını da vurdu. Bu da hem sıfır hem de ikinci el bilgisayarların fiyatında artışlara neden oldu.  Günümüz teknoloji çağında bilgisayara olan taleplerin artmasıyla hem öğrenciler hem de bilgisayar sahibi olmak isteyenler zor durumda. En büyük sorunu ise kuşkusuz evinde teknolojik cihazı olmayan çocuklar ve onların velileri yaşıyor. Sürekli artış gösteren döviz kuru nedeniyle sıfır bilgisayarlarda ortalama bir modelin fiyatı 15 bin TL’ye ulaştı. İkinci ellerin fiyatları da 3 ila 6 bin TL arasında arttı. Hal böyle olunca pek çok hayırsever evinde cihazı olmayan öğrencilere eğitimine devam edebilsin diye kampanyalar düzenleyerek öğrencilere destek sağlamaya çalışıyor.


“TELEFON SATIŞLARINDAKİ ARTIŞ BİLGİSAYAR SATIŞLARINDAKİ DÜŞÜŞÜ KARŞILIYOR”


Akademi Bilgisayar’ın sahibi Bülent Oturak, “Dolar bazında bir değişiklik yok, TL’ye vurduğunuz zaman bir artış söz konusu. Bilgisayar satışları düşüyor çünkü telefonda da Office, eğitim ve eğlence programları kullanılabiliyor. Telefon satışlarındaki artış bilgisayar satışlarındaki düşüşü karşılıyor” ifadelerini kullandı.
2021 yılı ikinci çeyreğinde ortalama 8,72 olan dolar kuru şu anda 18,55 civarlarında. Dövizdeki artışın sektörü etkilemesinden dolayı satışların çok düştüğü, satıcıların alıcı bulamaması söz konusu. Ürünlerin direkt dolar endeksli gelmesi sebebiyle, doların düşmesinin sektörü ciddi anlamda canlandıracağı görülüyor.

1 yorum yapılmış
  • ElifZorlu
    15 Ekim 2022 • 09:33
    Günümüzde veli ve öğrencilerin, alım gücündeki azalma nedeniyle zorlandığı bu konu hakkında haber yaptığınız için,size ve ekibinize çok teşekkür ederiz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.