VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZEHİRLENMELER YAŞANMASIN DİYE YÖRE HALKINA MANTARI ANLATTILAR

12 Ekim 2022

................................

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimde Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Seyfettin Kiniş tarafından aralarında sivil toplum örgütü ile yöre halkının bulunduğu katılımcılara Bolu’nun mantar florasını anlattı. 

Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen “Bolu’nun Mantar Florası” konulu eğitim seminerine Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Bölge Müdür Yardımcısı Ferdi Özer, Basın ve İletişim Şube Müdürü Osman Kara, Orman İdaresi Ve Planlama Şube Müdürü Mevlüt Aslan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yöre halkı katıldı. Eğitim seminerinin sabah programında eğitimde Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Seyfettin Kiniş, katılımcılara Bolu’nun mantar florasını anlattı. Kiniş tarafından yenebilen mantarların yanında, zehirli mantarlar hakkında da görsel sunum yapıldı. 

İKİZ KARDEŞLER SAHADA MANTARI ANLATTI

Bolu’da ormanlarda yetişen bitkilerin yanı sıra 50 yılı aşkın süredir arazideki mantarlar konusunda çalışmalar yapan ikiz kardeşler Hayrettin ve Necmettin Doğan’da katılımcılara sahada mantar çeşitlerini anlattı. İkiz kardeşler tarafından ormanlarda yetişen zehirli ve yenilebilir mantarlar uygulamalı olarak gösterildi.

1 yorum yapılmış
  • Leylakaramim
    14 Ekim 2022 • 02:09
    Orman kurumu tarafından böyle bir eğitim verilmesi çok güzel ama duyurulması konusunda eksiklik var.. keşke haberimiz olsaydı..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.