VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YUVA KÖYÜNDE DRAM BİTMİYOR

12 Ekim 2022

.........................................

Bolu’nun Yuva Köyü’ne bağlı Çaydurt Mahallesi’nde yaşanan zehirlenme vakaları sonrasında hastaneye kaldırılan ve zehirlendiği tespit edilen Tuğba Karadağ, “7 aylık hamileyken erken doğum yaptım. Baş dönmesi, göz kararmaları ve kalp yetmezliği gibi hastalıklarım ortaya çıktı. Erken dünyaya gelen bebeğimde de epilepsi hastalığı olduğu tespit edildi” dedi.

Bolu'nun Yuva Köyü’ne bağlı Çaydurt Mahallesi'nde, Temmuz ayının başında nedeni henüz belirlenemeyen sebeple başlayan zehirlenmeler sonrasında 1 kişinin hayatının kaybetmesi ve 148 kişinin hastanede tedavi altına alınmasıyla ilgili olayda kabusu yaşayanlar o günleri anlatmaya devam ediyor.

“BEBEĞİM 2 AY KUVÖZDE KALDI”

Olayın başladığı Temmuz ayı başında 7 aylık hamile olan Tuğba Karadağ, zehirlendikten sonra hastaneye kaldırılarak erken doğum yaptığını ifade ederek, “Hastanede tedavi sürecim devam ettiği sürede 7 aylık hamileydim. Erken doğum yapmak zorunda kaldım. Bebeğim 2 ay kuvözde kaldı. Bu süreçte Ankara'da yoğun bakımdaydım. Yakınlarımın anlattıklarına göre entübe olmuşum. Çok zor zamanlar geçirdim. Hastanede iki buçuk aya yakın tedavi gördüm. Bebeğim Bolu’da ben Ankara’daydım, bebeğim bir buçuk ay tedavi gördü. Evladım nöbetler geçirmiş ve epilepsi hastası olmuş. Hastalığı devam ediyor” dedi.

“KASITLA YAPILDIYSA KİMSENİN YANINA KALMASIN”

Kendisiyle beraber köyde zehirlenen küçük çocuklar için günlerce ağladığını belirten Karadağ, “Bu konuyla ilgili net bir açıklama yapılmadı. Herkes sessiz, kimse bir şey yapmıyor. Artık bu olayın açığa kavuşması gerekiyor. Çünkü mahallede yaşayan herkes çok sıkıntı çekti. Olayın neden kaynaklandığını kimse bilmiyor. Su diyorlar, kimyasal atıklar karıştı diyorlar, ancak netleşen bir durum yok. Bu konuda bir kasıt varsa kimsenin yanına da kalmasın” diye konuştu.

2 yorum yapılmış
  • Bolulu1414
    12 Ekim 2022 • 17:02
    gizliyorlar Halkımızı göz göre göre zehirlediler Altın aramalarında siyanür kullanıp kanser yaptıkları gibi üstünü örtmeye çalışıyorlar . Bu zehirlenmelerin fabrika atıķlarından ya da siyanür gibi zehirleyici bir maddeden olduğu kesin bunu atanları koruyarlarsa ses çıkartmıyorlarsa bilin ki işgalcilere köpeklik yapanlardır Failleri belli !!!!!!!!!!!!!!!
  • Ayhan
    12 Ekim 2022 • 20:38
    Bu iş de kim sorumluysa çoluk çocuğundan çıkar inşallah.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.