VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BİR ANNENİN FERYADI...“OĞLUM KONUŞMA YETİSİNİ KAYBETTİ”

11 Ekim 2022

....................................

Bolu’da Yuva köyü Çaydurt Mahallesi'nde içme suyundan zehirlemeler sonrasında tedavi gören köylülerde çeşitli hastalıklar meydana çıktı.  70 günlük tedavide oğlunun başına gelenleri anlatan acılı anne Nursel Gülen, “Nörolojik anlamda çocuğumda tutulmalar oldu. Sağ elini tam anlamıyla kullanamıyor. Konuşması tamamen gitti. Entübe edilip, uyandıktan sonra oğlum konuşma yetisini kaybetti. Çok sağlıklı bir evladım vardı…” dedi.

Bolu'ya bağlı Yuva köyü Çaydurt Mahallesi'nde, Temmuz ayının başında, Kurban Bayramı ile başlayan süreçte, çoğu çocuklarda olmak üzere karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal görüldü. Toplam 148 kişinin zehirlendiği olayda, 1 kişi yaşamını yitirdi 1 kişinin de hastanede tedavisi halen sürüyor. Kabus gibi geçen günlerin ardından Yuva köyünde zehirlenme olayları kalıcı izler bıraktı. Bir köyün tamamını etkileyen bu hastalığın sudan kaynaklı olduğu söylense de, suya karışan bakterinin ne olduğu ve olaya neyin sebep olduğuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Oğlunun konuşma yetisini kaybettiğini belirten anne Nursel Gülen, “Ben yarın ne olacağımı, çocuklarımın başına ne geleceğini hala bilmiyorum. Hiçbir şekilde açıklama yok. Bu hastalığın kesinlikle HÜS virüsü olduğunu düşünmüyorum. Bunun ortaya çıkmasını istiyorum. Bütün anneler tedirgin ve üzgün” diye konuştu.

"OĞLUM KONUŞMA YETİSİNİ KAYBETTİ"

Hastalığa çocuklarıyla birlikte yakalanan ve bir oğlunun hastalığı çok ağır hasarlarla atlattığını anlatan Nursel Gülen, "Yoğun bakım süreci geçirdik. 50 gün sonrası normal servise alındı ama bu 50 gün içerisinde oğlum entübe edildi. Çok ağır tedavilerden geçti. Nörolojik anlamda ve böbrek konusunda ağır hasar aldı oğlum. 20 gün normal serviste kaldıktan sonra 2 haftadır evimizdeyiz. Tedavimiz devam ediyor. Haftada 2 kez Bursa'ya hastaneye gidiyoruz kontrole. Oğlumu ileriki süreçte nelerin beklediğini hala bilmiyoruz. Bunun bir cevabı yok hala. Nörolojik anlamda çocuğumda tutulmalar oldu. Sağ elini tam anlamıyla kullanamıyor. Konuşması tamamen gitti. Entübe edilip, uyandıktan sonra oğlum konuşma yetisini kaybetti. Çok sağlıklı bir evladım vardı" şeklinde konuştu.

“HİÇBİR AÇIKLAMA YOK”

Gülen, hala tedirginliklerinin devam ettiğini anlatarak, "Suları kullanmakta hala tedirginiz. Başımıza yeni bir şey gelir diye korkuyoruz. Hala bir açıklama yoktu. Ben yarın ne olacağımı, çocuklarımın başına ne geleceğini hala bilmiyorum. Hiçbir şekilde açıklama yok. Bu hastalığın kesinlikle HÜS virüsü olduğunu düşünmüyorum. Bunun ortaya çıkmasını istiyorum. Bütün anneler tedirgin ve üzgün. Bizim içimizi rahatlatmaları lazım. Kalıcı bir hasar mı var oğlumda bilmiyoruz. Oğlum için başka tedavilere yöneldik. Doktorlar da bir şey diyemiyor” ifadelerini kullandı.

2 yorum yapılmış
  • Nerbani
    11 Ekim 2022 • 10:27
    Devletin umrundami sanki olan insanlara oluyor çocuklara oluyor Allah hepsini nasıl biliyorsa öyle yapsın
  • Al
    11 Ekim 2022 • 20:18
    Allah yardımcınız olsun tez zamanda eskısınden daha saglıklı olur ınsaallah buna sebep olanlar bu dunyada ort bas etmeye calıssada obur dunyada cezalarını cekeceklerdır
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.