VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA SOYA FASULYESİNDE MÜJDE…

11 Ekim 2022

...................................

Bolu’nun Doğancı köyünde deneme amaçlı ekine ANP2018 cinsi soya fasulyesinin verimi göz kamaştırdı. Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gözlemlenen yeni cins soya fasulyesinin Bolu koşullarına uygun olduğu tespit edildi.

Geçtiğimiz yıllar Bolu İl Özel İdaresi tarafından Bolulu üreticilerle tanıştırılan soya fasulyesi, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince deneme ve geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Bolu’nun Doğancı köyünde ekimi yapılan ANP2018 cinsi soya fasulyesindeki verim dikkat çekti. Bolu ovasında verimiyle göz kamaştıran soya fasulyesinin Bolu şartlarına uygun olduğu gözlemlendi.

“ÇALIŞMALARIMIZ DURMAKSIZIN SÜRMEKTEDİR”

Yapılan araştırmalar sonucunda soya fasulyesinin Bolu’ya uygun olduğu kanaatine varıldığını ifade eden Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, “Gerek ilimiz gerekse ülkemiz adına stratejik bir ürün olan soya fasulyesinde, yüksek verim aralığını yakalamak için geliştirme ve demonstrasyon çalışmaları enstitülerimiz tarafından durmaksızın sürmektedir. Bu kapsamda Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitümüzün geliştirdiği ANP 2018 cinsi soyalarımız Doğancı köyümüzde demonstrasyon amaçlı ekilmiş olup gelişimi ile gerek bizleri gerekse de üreticimizi sevindirmiştir. Enstitümüzden Dr. Pınar ÇUBUKÇU hanımefendi ve ilgili şube müdürlüğümüz teknik personeli eşliğinde yaptığımız gözlem ve incelemelerde çeşidin ilimize uygun olduğu kanaatine varıldı” diye konuştu.

“GELİŞTİRİLEN GDO'SUZ MİLLİ BİR DEĞERİMİZDİR”

Enstitü görevlisi konu uzmanı Dr. Pınar Çubukçu, "Bolu ilimizde deneme ekimini gerçekleştirdiğimiz ANP 2018 çeşidimiz danelik bir çeşit olmakla birlikte; klasik ıslah metodu ile geliştirilen GDO'suz milli bir değerimizdir. Ürünümüzün gelişimi gayet iyi olmakla birlikte Bolu iklim koşullarına da uygunluğunu görmüş olmaktayız" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.