VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA KANLICA MANTARLARI TEZGAHLARDA…

10 Ekim 2022

.................................

Haber: Enes ÖZKAN

Protein kaynağı açısından zengin içeriğe sahip olan 'kanlıca mantarı' toplanmaya başlandı. Hava sıcaklıklarının düşmesi ve yağışlarla birlikte, Bolu’da toplanmaya başlanan kanlıca mantarı tezgahlarda yerini aldı. 35 yıldır ormanlardan topladığı mantarları satarak geçimini sağlayan Fatma Özay, “Geçimimi buradan sağlıyorum. Ekmek yapıyorum, mantar topluyorum pazarda satıyorum” dedi.

Bolu'da vatandaşlar tarafından yaylalardan ve ormanlardan toplanan kanlıca mantarı tezgahlarda yerini alarak kilogramı, 90-120 TL arasında satılmaya başlandı. Aminoasit içeriği bakımından zengin oluşu sebebiyle yararlı bir protein kaynağı olan, 'kanlıca mantarı' vatandaşlar tarafından pazarda rağbet gördü.

35 YILDIR SATTIĞI ÜRÜNLERLE GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Bolu Belediyesi’nin yanında bulunan tünel içesinde bulunan satış alanında yıllardır 70 yaşındaki Fatma Özay geçimini sattığı ürünlerden sağlıyor. Bolu’da 35 yıldır el emeği yaptığı ürünleri, ekmeği, peyniri ve topladığı mantarları satarak Fatma Özay 70 yaşında, aile ekonomisine katkı veriyor. Özellikle bu aylarda oldukça rağbet gören kanlıca mantarlarını ormanlardan toplayarak tezgahında yer veren Özay, tabağını 20 liradan sattığını ifade ederek, kilo ile mantar satmadığını belirtti.

“İŞİNİ TEMİZ YAPARSAN HER ŞEY GÜZEL OLUR”

Kanlıca mantarlarını özenle temizlediğini söyleyen Fatma Özay, “Kendimiz topluyoruz. Ormanda belirli yerlerde kanlıca mantarları oluyor. Belirli yerlerden yıllardır topluyorum, o yerlerde kanlıcadan başka bir mantar yetişmez. Birde kanlıca mantarına benzeyen bir mantar var. Onun içi beyaz, o zehirli mantardır. Vatandaşlar bizden alırken önce sorarlar ‘Bu yenir mi?’ ‘Temiz mi?’ diye sorarlar. Ben zaten özenle temizliyorum, işini temiz yaparsan her şey güzel olur” dedi.

 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.