VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖLÜMLERE SAVCILIK EL ATTI

10 Ekim 2022

....................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu’nun içme suyu havzası olan Gölköy barajında yaşanan balık ölümleri nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Serkan İnanç,  gölden balık ölümlerine ilişkin ilk numunelerin 1 Ekim’de alındığını ve sonrasında yeni balık ölümlerinin yaşanmadığını açıkladı.

Bolu’nun içme suyu havzası olarak kullanılan Gölköy barajındaki sazan balığı ölümleri yaşandı. Çok sayıda balık kıyıya vururken gölde yapılması planlanan sazan balığı yakalama yarışması da iptal edildi. Balık ölümlerinin ardından Bolu Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından göldeki sulardan ve ölen balıklardan numuneler alınarak incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Yaşanan balık ölümleri nedeniyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da adli soruşturma başlatıldı.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Serkan İnanç, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün resmi tutanaklarına göre gölden ölen balık ve sulardan numunelerin ilk olarak 1 Ekim’de alındığını açıklayarak, “Alınan numuneler incelenmek üzere İzmir’in Bornova ilçesindeki laboratuvara gönderilmiş. Balık ölümlerinin ilk görüldüğü günden bugüne kadar Gölköy’de federasyon yetkilileri olarak göl çevresinde bekleyişimizi sürdürdük. Balık ölümlerinin yaşandığı ilk günden sonra yeni balık ölümlerine rastlamadık. Ekiplerimiz bugün Gölköy’den ayrılıyor. “ dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.