VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SİGARAYI BIRAKARAK ÖRNEK OLDULAR

8 Ekim 2022

............................................

Bolu Valisi Erkan Kılıç, sigarayı bırakan İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ile İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı’nın da aralarında bulunduğu 46 kişiye sertifika verdi.

Bolu Bağımlılıkla Mücadele Teknik Kurulu çalışmaları sonucunda sigarayı bırakan kamu kurumu çalışanları ile vatandaşlara sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Bolu Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde düzenlenen törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı, İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol ile Bağımlılıkla Mücadele Teknik Kurulunun destekleriyle sigarayı bırakan emniyet ve jandarma personeli katıldı.

Sigaradan kurtulmanın zor olduğuna dikkat çeken Vali Kılıç, “İnsanların iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyması gerekiyor Burada sigarayı bırakan 46 arkadaşımız var. Kendilerini tebrik ediyorum, bu iradeyi ortaya koydukları için. Tekrar sigaraya başlamayacağınızı düşünüyoruz. Burada sigarayı bırakan değerli müdürlerimiz de var, onları da ayrıca tebrik ediyorum." dedi.

İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol ise Bağımlılıkla Mücadele Teknik Kurulu ile yaptıkları çalışmalar neticesinde kentte bulunan 4 sigara bırakma polikliniği ve hekimlerle vatandaşların sigarayı bırakmaları konusunda başarılı çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Vali Kılıç, sigarayı bırakanların arasında yer alan İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ile İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı’ya sertifikalarını verdi. Törende sigarayı bırakan 46 kişiye sertifikaları verildi.

Sigaraya 15 yaşında başladığını ifade eden Aksoy, şunları söyledi:

“Sigaraya, Polis Kolejinde öğrenciyken özentiyle başladım. 20 yıl çok yoğun sigara içtim. 2004 yılında da azimle bıraktım sigarayı. O günden bu yana tüm personelim bıraksın diye gayret ediyorum. Polis okulu müdürüyken 60 öğrencime bıraktırdım. Bolu'da son 5 yılda bırakanları sorduğumuzda 46, son 1 yılda da 18 arkadaşımız bırakmış."

İl Jandarma Komutanı Saygılı’da sigarayı yaklaşık 7-8 ay önce bıraktığını söyleyerek, “Bolu'da göreve başladığımda halen sigara kullanıyordum. Çok şükür kurtulduk. İnşallah tekrar başlamayız. Her içene de bırakmasını tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.