VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞTE BOLU’DAKİ KADIN ESNAF SAYISI…

6 Ekim 2022

........................

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun (TESK)’in açıkladığı verilere göre Bolu’daki kadın esnaf sayısı bin 800’ü geçti. Verilere göre Bolu’da en çok kadın esnaf “kuaförler, güzellik salonları ve manikürcüler” iş kollarında faaliyet gösteriyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonundan (TESK) tarafından yayımlanan verilere göre, Eylül ayı sonu itibarıyla Türkiye’deki esnaf sayısı 2 milyon 99 bini buldu. Kadın esnaf sayısı ise 385 bine ulaştı. TESK tarafından Bolu’da bin 870 kadın işçi olduğu açıklandı. Bolu’da çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren kadın esnaflar, Türkiye geneline göre kadın esnaf oranının az olduğu iller arasında yer aldı.

“Türkiye’nin Kadın Esnaf Haritası”na göre, İstanbul, İzmir ve Ankara en fazla kadın esnafın olduğu iller olarak öne çıkarken Bayburt, Ardahan, Siirt son üç sırada yer aldı.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN İŞ KOLLARI

Ülke genelinde kadın esnafın en çok tercih ettiği iş kolu “kuaförler, güzellik salonları ve manikürcüler” olarak belirlendi. Bu alanı sırasıyla “terziler, dokumacılar, konfeksiyoncular, giyim zanaatkarları”, “tuhafiye, manifaturacı ve hazır giyimciler”, “lokantacılar” ve “bakkallar” takip ediyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.