VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÖLKÖY’DE KIYIYA VURAN BALIKLARI ZIPKINLA VURANLAR YAKALANDI

5 Ekim 2022

.............................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu’da Gölköy baraj göletinde sazan balığı ölümlerinin ardından Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen sporcuların katıldığı ‘Sportif sazan balığı yakalama yarışması’ sonlandırıldı. Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Serkan İnanç, yarışma başlamadan önce balık ölümlerinin başladığını açıklayarak, gölde balık ölümlerine neden olabilecek yem veya başka bir maddeyi göle atmadıklarını ve her yarışmada kullanılan standart yem ve malzemelerin kullanıldığını söyledi.

Bolu’da Gölköy baraj göletinde geçtiğimiz günlerde sazan balıkları kıyıya vurdu. Gölde yaşanan sazan balığı ölümlerinin ardından Gölköy’de hafta sonu başlayan ve Cumartesi gününe kadar devam edecek olan ‘Sportif sazan balığı yakalama yarışması’ vaktinden önce sonlandırıldı. Balık ölümlerine yarışmacıların neden olabileceğine yönelik iddialara ilişkin açıklamalarda bulunan  Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı Serkan İnanç, gölün kenarında yüzen balıkları gördüklerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne durumu bildirdiklerini belirterek, “Cumartesi günü ihbarımızın ardından Bolu Dağı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kıyıda baygın olarak duran balıkları zıpkınla vuran kişiler yakaladı. Bunların hepsi yarışma öncesinde gelişen olaylar. Yetkililer gölden numune aldılar. Bizde gölde 7gün boyunca 25 kilo olmak üzere suyu yemleriz. Bunlarda mısır gibi doğal malzemeler. İğnelerde de hamur toplar var. İçerisinde civciv yemi, yumurta ve karides var. Hiçbir şekilde kimyasal madde olmayan yemler. Pazartesi günü başladı yarışma. Bu sporcular Pazartesi saat 06.30’da sektörlere çıktılar. Sporcular çok üzgün. Balıkların buradan toplanması hoşuma gitmiyor. Biz federasyon yetkilileri olarak burada kalıp gölü gözlemleye devam edeceğiz” dedi.

Yarışmaya 29 takımdan 110 yarışmacının yarışmaya katıldığını ifade eden İnanç, Pazartesi başlayan yarışmanın Pazar günü sona ereceğini  ve yaşanan olay nedeniyle sonlandırıldığını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.