VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CHP’Lİ AHMET KURT’TAN HÜKÜMETE SERT EKONOMİ TEPKİSİ

1 Ekim 2022

.....................................

Bolu’da CHP’den milletvekilliği aday adaylığı için yola çıkan Ahmet Kurt, ekonomi üzerinden AK Parti hükümetine tepki göstererek, “AK Parti iktidarında ekonomi de iflas etti. Çok büyük vahşice bir para transferi yapılıyor. Vatandaşımız bu ekonomik krizin altında ezilirken AK Parti yandaşları sefalarını sürüyorlar.” dedi.

Bolu’da CHP’den milletvekili aday adaylığı için ismini ilk açıklayan Ahmet Kurt, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “CHP milli güvenlik sorunudur” şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, “Mersin’de katledilen kahraman polisimizi rahmetle anıyor ve Türk milletinin başı sağ olsun diyorum. Olayı gerçekleştiren teröristlere ve bunları maşa gibi kullanan terör örgütlerini lanetliyorum. Bu olayların arkasından CHP’yi milli güvenlik sorunu olarak göstermek, terör örgütleriyle ilişkilendirmek hatadır ve yanlıştır. Çünkü bu cumhuriyetin temellerini atan ve kuran 4 Eylül 1919’da CHP’dir. Bu ülkeyi yedi düvelle çarpışarak kurtaran CHP kadrolarıdır. Bundan sonrada bu ülkeyi koruyan, kollayan ve kollayacak olan CHP’dir. CHP’ye laf edenler Habur’da çadır mahkemelerini kuranlardır. Oslo’da terör örgütleriyle görüşülmedi ispatlamayan namerttir dedikten sonra bir ay sonra görüşüldüğünü kabul edenlerdir. Açılım sürecinde asker ve polislerimiz hain terör örgütleriyle kurduğu bombalı tuzaklarla ve kalleş saldırılarda şehit edilmiştir. “ diye konuştu.

BİZİM İKTİDARIMIZDA ADALET TEKRAR TESİS EDİLECEK

Kurt, CHP iktidarında tüm adaletsizliklerin giderileceğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Bir genel başkanın millet ittifakına zillet ittifakı şeklindeki söylemlerde bulunmasını da yanlış buluyorum. Bu tür sözleri bir genel başkanın ağzına yakıştıramıyorum. Ne Cumhur İttifakına gönül veren vatandaşlar zillettir ne de Millet ittifakına gönül verenler zillettir. Hepsi vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır diyenlerdir. Hala anlayamadığım FETÖ terör örgütü savcılarının açtığı davalarla hapiste yatan 13 generalimizdir.  Biz bunları unutmadık. 2013 yılında iki askerimiz Fethi Tekin ve Serdar Taş’ın ölüm emrini veren IŞİD terör örgütünün kadısı yakalanıyor. Bir yıl ceza evinde kaldıktan sonra sağlık nedenleri gerekçe gösterilerek tahliye ediliyor. Bizim generallerimiz ortalama 85-90 yaşında ama hapiste yatıyorlar. Bu adaletsizliklerin hepsi biz iktidara geldiğimizde ortadan kalkacak. Bizim iktidarımızda hak, hukuk, adalet tekrar tesis edilecek. Herkes kendini güvencede hissedecek. Bizim iktidarımızda hiçbir ayrımcılık yapılmayacak. Kimsenin yaşam tarzına karışılmayacak. Vatandaşlarımız bu ülkenin vatandaşı oldukları için daha da gurur duyacaklar.”

VAHŞİCE BİR PARA TRANSFERİ VAR

Ekonomi üzerinden AK Parti iktidarına tepki gösteren Kurt, “AK Parti iktidarında ekonomi de iflas etti. Ekonomiyi bilinçli bir şekilde iflas ettirdiklerini düşünüyorum. Çok büyük vahşice bir para transferi yapılıyor. Merkez Bankasının faiz oranı yüzde 12. Bankalar Merkez Bankasından yüzde 12 ile borçlanıyor. Bize satarken yüzde 40 ile nazlanıyorlar. Bu aradaki fark ne oluyor, kimin cebine giriyor, kimin cebinden çıkıyor. Bankalar yılsonunda trilyonlarca kar açıklıyor. Böylesi bir ortamda ise bankalar yıllarca emek verip çalıştıktan sonra emekli olan vatandaşlara promosyon veriyor. Bu faiz koşullarında bu promosyon için ödenen paralarında çok az olduğunu düşünüyorum. “ ifadelerini kullandı.

AK PARTİ YANDAŞLARI SEFA SÜRÜYOR

Vatandaşların ekonomik krizin altında ezildiğinin altını çizen Kurt, “Enflasyon aldı başını gidiyor. Böylesi bir ortamda vatandaşımız kimseyi dinlemesin ve sadece cebine baksın. Geçtiğimiz yıl ithal kömürün tonu bin 200 TL iken şu an 6 bin 400 TL. O zaman asgari ücret 2 bin 800 TL idi şimdi 5 bin 500 TL. Asgari ücretin 2 bin 800 TL olduğu dönemdeki insanların alım gücü bugünkü asgari ücretle ne yazık ki mümkün olmuyor. 20 yıldır iktidarda olan AK Parti artık bu ülkeyi yönetemiyor. Vaatlerden başka elle tutulur başka bir şey sunamaz hale geldiler. Benim vatandaşım sanki bu ülkeye fatura ve kira ödemeye gelmiş. Vatandaşımız bu ekonomik krizin altında ezilirken AK Parti yandaşları sefalarını sürüyorlar. Ülkede yaşanan hayat pahalılığı, sürekli gelen fahiş zamlardan mücadelesinden ülkemize giren yaklaşık 13 milyon sığınmacıyı unutuyoruz. Bunların bugünkü nüfusu 13 milyon iken bu rakam her geçen gün artıyor. Derhal Suriye hükümeti ile temaslara geçilerek bu sığınmacıların gönül rahatlığıyla evlerine dönmeleri sağlanmalıdır. Ülkemiz için esas milli güvenlik sorunu budur. “ diye konuştu.

7 yorum yapılmış
  • Aydn
    1 Ekim 2022 • 09:16
    Chp Bolu Belediye sini nasıl yönetiyor.Yapılan haksız ve hukuksuz işleri düzeltimi...Hayır...ALLATTİN efendi dönemi bizi bağlamaz ...diyorsunuz..işinize nasıl geliyorsa şunu düzeltin onada devlet müfettişleri var..olmaz..işine geleni yap gelmeyene müfettiş yemezler
  • Yldz
    1 Ekim 2022 • 13:12
    .
  • Bolulu
    1 Ekim 2022 • 17:57
    boluda tanjunun adamları sefa sürüyor diyecektiniz herhalde..neyse hdp ve saadetle elele verir ülkeyi ayağa kaldırırsınız gayri,,size ve chp ye güvenimiz tam....hdp ye milli eğitim ve savunma bakanlıklarını vermeyi unutmayın ha.
  • yandas
    2 Ekim 2022 • 04:35
    İktidar, muhalefet fark etmiyor hepsi bu halkın vergilerinden aldıkları üç dört maaşla sefa sürüyorlar, belediye başkanları ve yönetimdekilere derhal asgari ücret tarifesi uygulanmalı.
  • HakkKoz
    2 Ekim 2022 • 05:11
    Suriyeliler Gönderilmeli... Ülkemiz için Beka Sorunu Mülteciler. AKP Mahvetti Ülkeyi. Ekonomi Batmış Durumda
  • Adalet
    2 Ekim 2022 • 09:20
    Acaba Türkiye de enflasyon çok kötü durumda bir de Türkiye deki enflasyon u eleştirenlere soruyorum Avrupa da enflasyon nasıl Türkiye deki yönetim CHP nin eline geçse nasıl olur siz düşünün bolu belediye sini CHP ye değil Tanju Özcan a şâhis olarak verdik CHP'li ler ne yaptı belediye yi Rus salatası gibi karıştırdi belediye de hizmet hemen hemen durdu millete şirin görünmek için bir iki yer çalışıyor mesela kanâl yolu çok güzel oldu
  • 1234
    2 Ekim 2022 • 12:30
    Söyledikerin de doğru ise tesbit edip vatandaşa gerçekleri anlatınız eğer genel başkanınız düzenbazlık varsa onun hesabını da bu millet ödetir. Önce kendi çevrenize bakmanıza fayda var.yoksa müşteri olur daha öteye geçemezsiniz. Kardeş dikkat arkadaş tavsiyesidir.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.