VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KONSERVE FABRİKASININ KAPISINA ZİNCİR VURULDU İDDİASI

23 Eylül 2022

......................................

Köroğlu Gazetesi’nden Aslı Akış ve Oğuzhan Eke’nin haberine göre, Bolu Belediyesi tarafından hizmete sokulan ve ilçelerde sebze-meyve yetiştiren çiftçiden ürün alarak, konserve üretimi yapması beklenen Anabolu Konserve Fabrikasının kapandığı iddia edildi. 

Açılışı 23 Nisan’da yapılan, Bolu Belediyesi bünyesinde Anabolu Konserve Fabrikasında kapılar kilitli olarak duruyor. Şehre ve ilçelere büyük katkılar sunacağı ifade edilen fabrikanın açılışından bu yana herhangi bir üretim görüntüsü ya da fotoğrafı kamuoyuyla paylaşılmadı.

İLÇELERDEN ÜRÜN ALINACAKTI

Fabrikada yapılacak üretimde Bolu’nun ilçelerinde yetiştirilen ürünlerin değerlendirilmesi hedefleniyordu. Konuyla ilgili fabrikanın temel atma töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; Seben, Kıbrıscık, Mudurnu gibi ilçelerdeki çiftçilere destek sağlanacağı belirtilerek, “Üreticilerimizi bir araya getirmek için, ürettiği malı ‘nereye satarım?’ korkusu yaşamamaları için biz bu kooperatifi kurduk ve akabinde bu konserve fabrikasını kuruyoruz. Geçen sene Mudurnu ilçemizde fasulyeler pazar bulunamadığı için hasat edilemeden tarlada bırakıldı” dedi. Ancak ilçelerdeki üreticilerin fabrikyaa ürün teslimini nasıl yapacağına dair net bir bilgilendirme yapılmadı.

“ÜRETİMİNE YENİ BAŞLAYABİLDİ”

Öte yandan Başkan Özcan, 19 Ağustos tarihinde Twitter üzerinden katıldığı sesli sohbet odasında, fabrika için, “Bizim kurduğumuz konserve fabrikası bürokratik ve teknik sebeplerden dolayı 23 Nisan’da açılmasına rağmen, üretime yeni başlayabildi. Ama çözdük sorunları” ifadelerini kullandı. Anabolu Konserve Fabrikasında 45 farklı ürünün üretilmesi öngörülüyordu.

BELEDİYEDEN HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Hal böyle olunca gözler Bolu Belediyesi’ne çevrildi. Konu ile alakalı olarak Bolu Belediyesi’nin açıklama yapması kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

  • KONSERVE FABRİKASININ KAPISINA ZİNCİR VURULDU İDDİASI
  • KONSERVE FABRİKASININ KAPISINA ZİNCİR VURULDU İDDİASI
  • KONSERVE FABRİKASININ KAPISINA ZİNCİR VURULDU İDDİASI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.