VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YUVA KÖYÜNDE KABUS BİTTİ Mİ?

23 Eylül 2022

.....................................

HABER / BÜLENT VELİOĞLU – MUTLU YUCA

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Yuva köyünde bir kişinin yaşamını yitirdiği 148 kişinin ise zehirlenmesinin ardından köyde iki tane yeni su deposunun yapımının devam ettiğini açıklayarak, “Yuva köyünde sular tertemiz halde şu anda numuneler alındı. Ama insanlarda ‘acaba bir şey olur mu?’ diye bir endişe var, onu da birkaç aya atlatırlar” dedi.

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde Kurban Bayramı’nda kanlı ishal, mide bulantısı şikayetleriyle başlayan zehirlenme vakalarında bir kişi yaşamını yitirirken 148 kişi zehirlendi. Yuva köyündeki son duruma ilişkin gelişmeleri Özgürbolu’ya açıklayan Bolu Valisi Erkan Kılıç, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin raporlarını verdiğini Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin de bölgede çalışmalar yaptığını ifade ederek, “Yapılan çalışmalar sonucunda su kaynaklı olduğunu söylüyorlar. Bunun sebebi olarak bir sel felaketi oldu, o dönemde bir de Kurban Bayramı var. Oradan suya bir bulaşıklık olduğunu düşünüyorlar. Virüs bulundu, hayvansal mikrop bu suya bulaşmış. Bir mikrobun yaygın olabilmesi için bir şekilde insanlara bulaşması lazım. İnsanlara nasıl bulaşabilir? Yemekten veya sudan. “ diye konuştu.

KÖYDEKİ İNSANLARDA HALA KORKU VAR

Köydeki insanlarda hala bir korku olduğuna dikkat çeken Vali Kılıç, şunları söyledi:

“Şimdi toplu olarak bu insanlar bir yerde yemek yemediklerine göre onu diyemiyoruz zaten. Geriye ne kalıyor? Bir mahallede 148 kişiye bu bulaşmışsa, sudan kaynaklıdır. “Köydeki insanlarda halen daha bir korku var. Yuva köyünde sular tertemiz halde şu anda numuneler falan alındı. Ama insanlarda ‘acaba bir şey olur mu?’ diye bir endişe var, onu da birkaç aya atlatırlar. Suyu temizleme de falan zaten kullanıyorlar içme noktasında ise kullanmak istemeyenler var.  Temiz suları gönderiyoruz oraya. İlave kaynakları da devreye sokmaya çalışacağız. Yuva köyünde mevcut olan 2 tane depoyu da yeniliyoruz. O da bitmek üzere. Köyün tüm su hatlarını yeniledik. Şimdi su biriktirmeye başlıyorlar, onunla beraber su sıkıntısı da giderilecek.  Adli ve idare soruşturma devam ediyor.”

1 yorum yapılmış
  • Osman
    23 Eylül 2022 • 18:32
    Atık madde tasıyan kamyonların yıkanmasıyla ılgılı olan konuya valı hıc degınmemıs
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.