VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA 650 KEKLİĞE KRİTİK GÖREV

22 Eylül 2022

...............................

Birçok zararlı böcek ve yumurtalarıyla beslenerek çiftçilerin tarımsal zararlılarla mücadelesinde etkin rol oynayan 650 kınalı keklik, Bolu’nun Seben ilçesinde belirlenen doğal yaşam alanlarına salındı. Böylelikle Seben ilçesinin tarım arazilerinde çiftçiler, keklikler sayesinde verimli ürünler alabilecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün üretim çiftliklerinde yetiştirilen 650 kınalı keklik Bolu’nun Seben ilçesine getirildi. Bolu DKMP tarafından Seben ilçesinde kekliklerin doğal yaşam alanı belirlendi. Kınalı keklikler, Seben Kaymakam Vekili Tuğçe Orhan, Belediye Başkanı Fatih Kavak, Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Gözler, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selçuk Güçbilmez, kurum müdürleri ve köy muhtarları tarafından Guz Deresi Kanyonu ile ilçede belirlenen farklı noktalardaki kayalık alanlara bırakıldı.

650 kınalı kekliği korumak için Bolu DKMP ekipleri ve muhtarlar görev alacak.  Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Gözler, kekliklerin bırakılacağı alanların özenle belirlendiğini söyleyerek, kınalı kekliklerin çiftçilerin tarımsal zararlılarla mücadelesine destek olduğunu anlattı.

Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak ise kekliklerin bırakıldığı alanlarda popülasyonun artmasını beklediklerini ifade etti.

  • BOLU'DA 650 KEKLİĞE KRİTİK GÖREV
  • BOLU'DA 650 KEKLİĞE KRİTİK GÖREV
  • BOLU'DA 650 KEKLİĞE KRİTİK GÖREV
  • BOLU'DA 650 KEKLİĞE KRİTİK GÖREV
  • BOLU'DA 650 KEKLİĞE KRİTİK GÖREV
1 yorum yapılmış
  • yollarda
    22 Eylül 2022 • 07:19
    tilkilere,çakallara yem olmazlar inşallah
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.