VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DOLANDIRDIĞI KADINDAN BORÇ İSTEDİ

16 Eylül 2022

............................................

Bolu’da sosyal paylaşım platformlarındaki ilanlardan cep telefonu satın almak isteyen üniversite öğrencisi kadın, hem telefonunu alamadı hem de şüpheliye borç para verdi. Dolandırılan genç kadın Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde şüpheliden parasını geri vermesini talep etti.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi Rabia K. sosyal paylaşım sitesinde gördüğü satılık cep telefonu ilanını görünce Halil İbrahim Ç.ile  irtibata geçerek bin 50 TL’yi havale ile gönderdi. Genç kadının telefon için para gönderdiği kişi sonrasında ise küçük yaşta çocuğuna bez alacağı iddiasıyla 200 TL borç para istedi. Halil İbrahim Ç’nin yalanlarına inanan genç kadın istediği parayı da şüphelinin hesabına gönderdi. Gönderdiği paraların ardından telefonunun ve gönderdiği paranın kendisine gönderilmemesi üzerine Rabia K. kendisini dolandırdığı iddiasıyla Halil İbrahim Ç. hakkında suç duyurusunda bulundu.

HEM DOLANDIRILDI HEM BORÇ PARA VERDİ

Genç kadının şikayeti üzerine Halil İbrahim Ç. hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla dava açıldı. Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesindeki davada  hakim önüne çıkan genç kadın kendisini dolandıran şüpheliden şikayetçi oldu. Rabia K. "Kendisiyle sosyal paylaşım sitesinde tanıştım. Verdiği ilan hakkında görüşme sağladım ve cep telefonu için bin 50 liraya anlaştım. Parayı da banka havalesi ile gönderdim. Para bin liranın üzerinde olduğu için hemen hesaba geçmedi. Cep telefonu karşılığı olan bin 50 lira hesaba geçmeyince Halil İbrahim Ç. küçük yaşta çocuğu olduğunu ve bez parası olmadığını, acil olarak çocuk bezi alması gerektiğini söyleyerek, benden telefon parası harici 200 lira borç para istedi. Hatta bu şahıs beni inandırmak için kimlik fotokopisini bile Whatsapp hattından gönderdi. Bende kendisine güvendim ve inandım, hesabına 200 lira borç olarak gönderdim. Aradan birkaç gün geçti, ne borç aldığı parayı gönderdi, nede anlaştığımız cep telefonunu. Şüpheye düştüm, kendisini aradım ama benim numaramı engellemiş. Bunun üzerine kendisine dava açtım. Kendisinden davacı ve şikayetçiyim" dedi.

BEN ÖĞRENCİYİM BU BENİM İÇİN İYİ BİR PARA

Başka insanların bu kişi tarafından dolandırılmamasını isteyen genç kadın mahkemedeki ifadesinde şunları söyledi:

“Hem telefon parasını ödedim, hem 200 lira borç verdim, hem de 23 lira kargo parası ödedim ve toplam da bin 273 lira zarara girdim. Ben bir üniversite öğrencisiyim, bu para benim için iyi bir para. Bu dolandırıcılık olayı yüzünden çok mağdur oldum. Paramın geri verilmesini istiyorum"

İddiaya göre üniversite öğrencisi genç kızı dolandıran şüphelinin yüzlerce kişiyi dolandırdığı ve hakkında çok sayıda bu suçtan dosyası bulunduğu öğrenildi.

2 yorum yapılmış
  • Ilhami
    16 Eylül 2022 • 08:39
    Boylelerini ne yapacan milletin duygulariyla oynuyorlar yazik gunay iyi bir ceza almasi lazim
  • ErcanTa
    17 Eylül 2022 • 11:01
    Şikayetçi ol. Nitelikli Dolandırıcılık bu suç. Böylelerini Döveceksin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.