VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN NAGEHAN ALÇI İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

16 Eylül 2022

.................

Habertürk Yazarı Nagehan Alçı bugünkü yazısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la telefon konuşmasını köşesine taşıdı. Alçı, “Ben bu eleştirileri anlamıyorum Nagehan Hanım, siyasetçi elbette popülist olmalıdır, sanatçı da siyasetçi de kendinden söz ettirmek isteyendir. Bunu açık açık söylemezler ama gerçek böyledir. Ben elbette popülistim” diye cevap verdi.

İŞTE NAGEHAN ALÇI’NIN HABERTÜRK’TEKİ YAZISI

Meral Akşener, Tanju Özcan, Ümit Özdağ ve aşırı sağ

Dünün tartışmasız en dikkat çekici siyasi olayı Meral Akşener’in Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ziyareti idi.

O ziyaret öncesi sevgili Ebru Baki’nin programımda Sevilay (Yılman) ile birlikte görüşmeyi yorumluyorduk.

Ben Akşener’in CHP’den ihracı istenen Özcan’ı ziyaretinin CHP’ye yönelik bir mesajdan ziyade İYİ Parti’nin içinden çıkan ve kendisine meydan okuyan Ümit Özdağ ve son aylarda yükselişe geçen Zafer Partisi’ne yönelik bir ön alma girişimi olarak okunması gerektiğini söyledim.

Özcan’ın göçmen karşıtlığı konusunda Zafer Partisi'nin siyasi ideolojisi ile son derece uyumlu düşündüğünü, göçmen düşmanlığı yarışında tartışmasız şampiyon Ümit Özdağ'dan sonra Türkiye ikincisi olduğunu ve yakında Zafer Partili olacağını ifade ettim.

TANJU ÖZCAN'DAN GELEN TELEFON

Yayından bir süre sonra telefonum çaldı.

Arayan Tanju Özcan.

Aramızda geçen konuşmayı yazacağımı kendisine de söylediğim için aynen burada aktarıyorum:

“Nagehan Hanım benimle ilgili yorumlarınızı dinledim, siz beni hiç tanımamışsınız” diye girdi söze.

“Neden?” diye sorunca “Ben Zafer Partisi’ne asla girmem, o adamın telefonu dahi bende yok, yalnızca bir kez görüştük, o kadar. Kendisini doğru düzgün tanımam" dedi.

O adam diye bahsettiği Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ.

Halbuki Özdağ, Özcan’ın CHP’den ihraç edilmesi gündeme geldiğinde kendisine “Tanju Özcan’ın Zafer Partisi’ne katılmasını ister misiniz?” sorusu yöneltildiğinde “İsteriz tabii…” yanıtını vermişti.

Özcan ise çok net bir şekilde Zafer Partisi seçeneğini kapattı, üstelik Özdağ ile arasına net mesafe koyan bir tonda konuştu.

Birbirlerinden ne kadar hazzederler bilemeyiz ama göçmenlere düşmanlık konusunda iki ismin de örtüştüklerine şüphe yok.

MERAL AKŞENER’İ ÜZÜLEREK İZLEDİM

Öte yandan benim dün üzülerek izlediğim Meral Hanım’ın Bolu’da yaptığı konuşmaydı.

Tanju Özcan’ın göçmenlere yönelik tutumuna destek verdi Sayın Akşener.

“Sığınmacı meselesi önemli bir mesele, işaret etmekte haklısınız. Türkiye’de bu rahatsızlığın duyurulması konusunda en önemli sesi çıkaran siz oldunuz. Zaman zaman haksız saldırılara eleştirilere uğradınız.” diyerek Özcan’ın Suriyelilerden 10 kat su parası almak, evlenmek için fahiş ücret ödemek gibi ayrımcı uygulamalarına alkış tuttu.

Hani İYİ Parti hükümetin göçmen politikasını eleştirmekle birlikte göçmenlere yönelik insani bir tutum sergiliyordu?

Hani İYİ Parti aşırı sağ bir parti olmayacaktı?

Ben İYİ Parti ve Zafer Partisi’nin göçmen konusundaki görüşlerinin örtüşüp örtüşmediğini canlı yayında partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya sorduğumda Kavuncu İYİ Parti olarak iktidara geldiklerinde göçmenlerin geri dönüşleri ile ilgili bir çalışma yapacaklarını ve mevcut göçmen politikasının yanlış olduğunu söylemekle birlikte meselenin insani yönünü de önemsediklerini dile getirmişti.

Tanju Özcan’ın ve Ümit Özdağ’ın çizgisine destek vererek İYİ Parti’yi Zafer Partisi’nin yanına taşımış olmuyor musunuz Sayın Akşener?

Ben sizi vicdanlı bir insan olarak biliyorum, kaldı ki İYİ Parti’yi bir merkez sağ parti yapma hedefi ile yükselttiniz, bu söylem merkez sağ çizgisine uygun mu?

Farkında mısınız son 2 ay içinde İYİ Parti aşırı sağ bir parti çizgisine doğru adım adım kayıyor Meral Hanım, normal mi bu gidişat?

Meral Akşener’in dünkü çıkışının özgürlükçü ve demokratik değerler bakımından çok büyük bir hayal kırıklığı olduğunu buraya not etmek isterim…

Zafer Partisi'nin varoluşu adeta tüm Türk siyaset sahnesini sarstı. Her partinin olduğu gibi İYİ Parti'nin de kimyasını bozdu Ümit Özdağ.

TANJU ÖZCAN ZİYARET ÖNCESİ CHP’DEN İZİN ALMIŞ

Bu çıkışı gördükten sonra bu kez de ben Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı aradım.

Öncelikle kendisini tebrik ettim. Aynen şunları söyledim:

“Tanju Bey sizinle siyasi görüşlerimiz hiçbir yerde uyuşmuyor ancak bir siyasetçi kendisinden bahsettirdiği oranda başarılıdır ve siz bunu kesinlikle iyi başarıyorsunuz. Meral Hanım’ın desteğini alıp Türkiye’nin gündemine oturdunuz.”

“Teşekkür ederim Nagehan Hanım, biliyorsunuz bizim Meral Hanım’la hukukumuz çok eskiye dayanır. Kendisi 2011’de Meclis Başkanı iken ben katip üye idim. Oturumlarda hep birlikteydik, çok sohbetimiz, mesaimiz olmuştur birlikte.”

Konuyu cumhurbaşkanlığı adaylığına getirdim zira Özcan Akşener’e kendisinin de cumhurbaşkanı adayı olarak değerlendirilmesini istediğini söyledi.

“Ben 40 yaşını doldurmuş, üniversite mezunu, devlet tecrübesi olan, belli bir başarı elde etmiş bir isimim, elbette böyle bir iddiam olabilir, kendimi hatırlattım” dedi gülerek.

Peki ya CHP? Bu ziyaretle ilgili bir rahatsızlık iletildi mi Tanju Özcan’a?

Özcan’ın bana aktardığına göre rahatsızlık değil memnuniyet ifade edilmiş. Çarşamba günü, yani ziyaretten bir gün önce Özcan, Seyit Torun’u arayıp Meral Akşener’in ziyareti ile ilgili izin alıp bilgi vermiş. Torun da “Çok iyi olur, memnun oluruz” diyerek destek vermiş. O buluşmada CHP’den bir temsilci olduğunu da hatırlattı Bolu Belediye Başkanı.

Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediğini de sordum.

“Hayır ihraç süreci başladığından beri Genel Başkan benimle görüşmüyor” diye yanıtladı.

Her ne kadar Seyit Torun nezaketen “İyi olur” demiş olsa da ihraç aşamasındaki bir belediye başkanını Akşener’in ziyaret etmesi CHP’nin elbette hoşuna gitmemiştir diye düşünüyorum.

TANJU ÖZCAN: ELBETTE POPÜLİSTİM

Özcan kendisine yönelik ‘popülist’ eleştirilerine de “Ben bu eleştirileri anlamıyorum Nagehan Hanım, siyasetçi elbette popülist olmalıdır, sanatçı da siyasetçi de kendinden söz ettirmek isteyendir. Bunu açık açık söylemezler ama gerçek böyledir. Ben elbette popülistim” diye cevap verdi.

Hakkını vereyim, fikirleri ile kesişmem mümkün değil ama Tanju Özcan dikkat çekmeyi bilen ve tuhaf seviyede bir dürüstlüğe sahip bir politikacı.

5 yorum yapılmış
  • Realist
    16 Eylül 2022 • 08:54
    CHP'nin kesin ihraç edeceği birinin kalkıp CHP'nin başını çektiği 6'lı Masanın ortağı olan İYİ PARTİ ile FLÖRT ETMESİ tamamen abesle iştigal olduğu gibi tam bir SİNYAL ama yönü şaşırmış birinin verdiği yanlış sinyal. Bu sinyal trafik kazasına maruz bırakabilir. Belediyeye hakim olamayan, yönetim becerisi olmayan birisi için hayalden öte bir talep değildir CB adaylığı, "Aç tavuk, kendini darı ambarında görürmüş" atasözü geliyor insanın
  • SebenliMustafa
    16 Eylül 2022 • 09:26
    Nagehan İmamoğlu'nun başını yedi seninde başını yemesin Tanju başkanım... Dikkatli ol. Seni seviyoruz.
  • sva
    16 Eylül 2022 • 10:08
    ne var bu kadında ?
  • Hidayetkocak
    17 Eylül 2022 • 01:02
    Tanju bey ve meral gibi devlet adami olmaz bu halk neyi ve kimi sevecegini bilmiyor ki
  • Pekerleonyedi
    17 Eylül 2022 • 07:22
    Özcanbeyhataetmişsinizbukadınlaröportajyapmaya.bilerekmuhaliflerinarasınıaçmayaodaklı.tuzağadüşmüşsünüz.Ekremİmamoğlundaolduğugibi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.